Letar författartalanger. "Den som är intresserad av språk och att berätta historier ska söka", säger Emelie Risberg Hellström. Foto: Privat.

Hässelbys unga kan tävla om plats i författarskola

Hässelbyungdomar med författardrömmar, vässa pennorna! I höst drar Berättarministeriets författarskola igång för femte gången. De utvalda får vara med och ge ut en bok.

  • Publicerad 12:07, 4 mar 2016

Ett tips till den som vill söka: Skriv om något du känner till.

Berättarministeriet driver skrivarverkstäder i Järva, Hagsätra och Södertälje och jobbar med att utveckla barns och ungas skrivande. Deras författarskola riktar sig till gymnasieelever i Berättarministeriets upptagningsområden och där ingår Hässelby.

Skriv och tävla om en plats

För att knipa en av de tio platserna ska man skicka in en novell, eller en del av en novell, på mellan 5 000 och 10 000 tecken inklusive blanksteg. Ansökningstiden är 8 mars-9 septermber.

– Det behöver inte vara en perfekt eller ens en färdig text utan något som man vill jobba vidare med. Vi söker bra idéer och ett spännande språk, säger Emelie Risberg Hellström på Berättarministeriet.

Får egen redaktör

De utvalda ungdomarna får sedan jobba med sitt skrivande och varje person blir tilldelad en professionell redaktör från bokförlaget Bonnier Carlsen. Till våren samlas deltagarnas berättelser och ges ut som en antologi, alltså en bok där flera författare bidragit med texter.

– Man får skriva, läsa och ge feedback. Man lär sig hur man utvecklar en text och får samtidigt se hur det går till att ge ut en bok. Ett tips till den som vill söka: Skriv om något du känner till, du kan till exempel skicka in något självbiografiskt som kanske utvecklas till fantasy under kursen, säger Emelie Risberg Hellström.

Vill du veta mer? Kolla www.berattarministeriet.se.