Trycket på simskoleplatser är stort i hela Stockholm just nu, så även i Värmdö. När platserna släpptes till de 20 grupper som startades på Gustavsbergsbadet 9 augusti, blev de fullbokade direkt.

– Tiderna släpptes klockan tolv på natten och vid ett-två-tiden, alltså bara ett par timmar senare, var de redan slut, säger Marie Fjelkman, vd för Gustavsbergsbadet.

Startar fler grupper

Ett skäl till det tros vara året av corona, då badet tvingades skära ned kraftigt på verksamheten, och stänga helt under åtta månader. Därför finns ett uppdämt behov.

– Det är såklart jättepositivt att så många Värmdöbor vill att deras barn ska gå i simskola hos oss. Samtidigt skulle vi önska att vi kunde ta in fler, säger Marie Fjelkman.

Grupperna är mindre än normalt på grund av coronarestriktioner – åtta barn per grupp mot tolv annars – men Marie Fjelkman hoppas att de ska kunna öka på med fler grupper till nästa kursstart i höst.

– Vi planerar för det. Hur många fler grupper vi kan starta är inte klart ännu, vi håller på att titta på det just nu, säger hon.  

Fortsättningsgrupperna, som hålls i 25-metersbassängen, kommer kunna ta emot 10-12 barn. I höst planerar Gustavsbergsbadet även att starta en simgrupp för barn med särskilda behov.

Nästa sjuveckorskurs drar igång i mitten av oktober och platserna släpps cirka tre veckor innan. Då är det, som alltid, först till kvarn som gäller när platserna släpps. Alltså inget kösystem.

– Det går inte att ha barn i kö som ska lära sig simma. Då försöker de få plats någon annanstans, simskola är en färskvara, det är inget man vill vänta på, säger Marie Fjelkman.

https://www.mitti.se/nyheter/simhallen-oppen-igen-med-nya-rutiner/repuhq!noganTPnp6WtNll4M3WDdQ/