Kul på is. Testa skridskoskola på Ekvallen under lovet. Foto: Eva Tonström

Harry Potter-dag och blackminton på sportlovet

Sportlovet blir förstås annorlunda i år, men trots det finns en mängd aktiviteter att välja på runt om i kommunen - och det mesta är gratis.

  • Publicerad 08:33, 24 feb 2021

Värmdö kommun har i samarbete med Lillsveds folkhögskola satt ihop ett omfattande sportlovsprogram där i stort sett alla aktiviteter är gratis: I Brunn och Grantomta ordnas olika typer av racketsport, i Grantomta blir det friidrott, i Gustavsberg erbjuds prova på kampsport och i Gustavsberg blir det även yoga och dans.

I hallarna i Brunn, Grantomta och Hemmesta ordnas bollsporter av olika slag och på Ekvallens bandyplan blir det skridskoskola. I Gustavsbergs sporthall ordnas handbollsträning.

En rolig och udda aktivitet är Blackminton – badminton i mörker. Ja, du läste rätt. Allt sker i mörker och det enda som syns är linjerna, bollen och spelarna. Måla dig i färgsprakande neon och utmana dina kompisar.

En av dagarna ordnas ett dagläger med Disney-tema ute på Lillsved. Det är för årskurs två och uppåt och man är där hela dagen, klockan 8-20. ”Under 12 timmar på Lillsved lever vi oss in i sagornas värld” är beskrivningen. På Lillsved blir det också heldag med skattjakt och en annan heldag tema Harry Potter.

Aktiviteterna kräver anmälan, så boka din plats på www.sportlovet.com.

Mer om aktiviteterna på varmdo.se, sportlov, och appen Ung i Värmdö. Där finns också info om de regler som gäller i och på kommunens anläggningar just nu.