Foto: Sacharias Källdén

Härlig stil, Hallunda!

Hur viktigt är egentligen valet av outfit? Måste allt matcha? Och finns det någon typisk Hallunda-stil? Mitt i begav sig ut en varm onsdag i maj till Hallunda centrum för att snacka fashion med folket. Häng med!

  • Publicerad 06:33, 30 maj 2021

Foto: Sacharias Källdén

I regnbågens alla färger

Håkan "Borgmästaren i Fittja" Wall, 67, har haft alla möjliga frisyrer: Långt ner till axlarna, rakat, och nu, sedan ett år tillbaka, tuppkamm. Eller ja, nästan i alla fall.

Nu är den grön. Men snart ska han bege sig till en salong i Fittja för att färga den.

– Blå, tror jag. Snart börjar ju VM i hockey, och jag är från Finland. Det är så jag har planerat det i alla fall, säger han.

När vi frågar hur många färger Håkan haft i håret dröjer inte svaret länge:

– Alla!

Foto: Sacharias Källdén

Bröllop i gula toner

Susanne Freij, 34, fick ett nytt efternamn när hon gifte sig dagen innan denna soliga onsdag. Nu är hon känd som Susanne Freij Bomboma. På bröllopet hade hon på sig den här gula klänningen.

– Sedan ville dottern Kenyah att vi skulle ha samma kläder på oss i dag, och då fick det bli det, säger hon.

Men det är långt ifrån alltid som Susanne är så här färgglad.

– Jag brukar säga att jag inte har någon stil. Känner jag för att vara sportig har jag sportiga kläder, till exempel. Jag passar snarare in i alla sammanhang, som en kameleont.

Foto: Sacharias Källdén

Broderar egna tryck

På sin skjorta har Göte Johansson, 82, broderat ett mönster bestående av ankare och duvor.

– Jag köper en färdig skjorta, men sen broderar jag allt själv. Det har jag gjort länge, säger han.

Han bär också runt på en tygkasse, där han broderat in Kalmar FF, fotbollslaget han håller på. Men varför ankare och duvor, frågar vi.

– Jag är gammal sjöman. Jag började när jag var 16 år, och var med när Älvsnabben gjorde sin jorden runt resa. Så ankarna kommer därifrån.

Foto: Sacharias Källdén

Svart är aldrig fel

Norsborgsbon Samira Waez, 19, har bara bott i Sverige i drygt ett år, men hon lyckas ändå beskriva sin stil med bravur.

– Jag tycker om min stil. Egentligen tycker jag om alla färger, men jag känner mig lite cool när jag går i svart, säger hon.

Det röda håret är färgat. Hon brukar färga håret då och då, och föredrar rött. Samira berättar också att hon snart ska börja gymnasiet, något hon ser fram emot. Speciellt här i norra Botkyrka.

– Det här är den första platsen jag har bott på i Sverige, och det är bra! Man känner alla, och de man inte känner kan man ändå hälsa på, säger hon.