Hård kritik efter alliansens svar till kommunrevisionen

Efter alliansens beslut i går om de kritiserade arvodena är oppositionen i Österåker kritisk. – Jag har aldrig under mina nära 30 år i kommunpolitiken här i Österåker upplevt något mer arrogant och tondövt, säger Ann-Christine Furustrand (S)

  • Publicerad 20:10, 10 dec 2019

– Kommunrevisionen anser att det finns misstanke om att alliansens egna arvoderingar utgör brott av förmögenhetsrättslig karaktär.

– Att då påstå i sitt svar till revisorerna att man anser sig ha tolkningsföreträde är inget annat än ett solklart fall av fullkomlig maktarrogans, säger oppositionsrådet Ann-Christine Furustrand (S) efter gårdagens kommunstyrelsemöte.

Alliansen: Ingen misstanke om brott

I kommunstyrelsen beslutade alliansmajoriteten, bland annat med hänvisning till en nedlagd polisutredning, att det inte finns någon misstanke om brott när arvoden betalades ut till allianspolitiker för möten som inte beslutats.

Socialdemokraterna var i likhet med resten av oppositionen kritisk och ville att arvodena skulle betalas tillbaka.

Vill att pengar betalas tillbaka

– Vänsterpartiet tillstyrker revisorernas anmälan och slutsats att det saknades ett beslut från kommunstyrelsen för att inrätta dessa grupper, säger Francisco Contreras, gruppledare för V.

– Vi vill därför att arvoden som felaktigt betalas ut till allianspolitiker från 2015 framåt ska betalas tillbaka.