Övergångsstället gjordes om. Då hamnade trafikljuset farligt fel. Foto: Christian Lärk

Här står nya rödljuset – mitt i cykelbanan

När övergångsstället vid Bromma sjukhusgrindar skulle renoveras togs trafikljusen ner och sattes upp igen – mitt i cykelbanan. Nu tvingas trafikkontoret göra om. – Man ska ju inte behöva cykla in i en stolpe, säger Malinda Flodman på trafikkontoret.

  • Publicerad 12:08, 10 sep 2019

Cyklister på den nylagda cykelbanan längs Spångavägen måste ha ögonen med sig, speciellt när de rullar ner för backen i Eneby/Flysta. Mitt i banan står nämligen ett rödljus.

– Det står inte bra till, säger Isa, en av de cyklister som Lokaltidningen Mitt i har pratat med på plats.

”Rödljuset står mitt i vägen men jag tror att jag skulle se det om det var mörkt så förhoppningsvis är det inte farligt”, säger cyklisten Alexi Martaieu. Foto: Christian Lärk.

Alexi Martaieu reagerar när han får se rödljuset.

– Jag tror att jag skulle se den om jag cyklade här i mörkret. Jag hoppas det. Den står ju mitt i vägen. Inte så bra, säger han.

”Oj då, det där ser inte bra ut”

När övergångsstället vid Bromma sjukhusgrindar skulle renoveras togs trafikljusen ner och sattes upp igen. Malinda Flodman på trafikkontoret håller med om att det ser märkligt ut med placeringen och att något verkar ha gått fel.

– Jag har varit runt och talat med flera olika kollegor och de säger ”oj då, det där ser ju inte så bra ut”. Vi vet inte exakt vad som gått snett, men man ska ju inte behöva cykla in i en stolpe mitt i cykelbanan.

Jag har varit runt och talat med flera olika kollegor och de säger ”oj då, det där ser ju inte så bra ut”

Malinda Flodman, trafikkontoret

Samtidigt konstaterar hon att det är en ”svår” plats.

– Man vill ju inte göra vare sig gångbanan eller cykelbanan för smal. Men vi kommer att titta vidare på detta, säger Malinda Flodman.