June Bergland överlämnar tårtor Annebergsgården i Enebyberg (t.v.) och Sven Bergland överlämnar lunch till Attendo Enhagsslingan (t.h). Foto: Läsarbild Sven Bergland

Här skänker de mat och tårtor till äldrevården i Täby

Ett nytt initiativ från Danderyd fungerar på samma sätt som många liknande goda gärningar där mat har skänkts till sjukhuspersonal. Detta riktar sig till istället personalen inom äldrevården.

  • Publicerad 11:00, 6 maj 2020

Sjukhuspersonal har under coronapandemin uppskattats med både applåder, hejarop och mat levererat till sjukhusen.

Nu vill Sven Bergland från Enebyberg uppmärksamma även personalen inom äldrevården i Täby.

– Det pratas mycket om äldrevårdspersonal i media och nu vill vi visa dem uppskattning. Vi handlar lokalt så vi stöttar matställen och samtidigt gläder personalen, säger Sven Bergland som är initiativtagare för Mat till omsorgen.

De samlar in pengar för matlådor till sjukhuspersonal

Donera genom swish

Precis som i många andra initiativ för att visa sin uppskattning går detta ut på att samla in pengar via swish och sedan köra ut mat och tårtor eller andra saker som frukt och fika. Allt efter donatorns önskemål.

I dagsläget omfattar ”Mat till omsorgen” Danderyd, Täby och Hägersten/Liljeholmen. Men tanken är att projektet ska kunna växa till fler kommuner och fler äldreboenden.

– Vi ser ett stort intresse att vara med och bjuda någon inom äldreomsorgen på lunch eller fika. Vi önskar att många bidrar via swish, så fixar vi resten. Det har tagits emot med stor glädje hos personalen.

Mat till omsorgen har en hemsida där man läsa mer om projektet och hur man bidrar.

Hon skänker 100 matlådor till personal på Danderyds sjukhus