Den enda illustrationen på skrapan som vi kan visa är dess nedersta våningar (till höger i bild). Foto: ÅWL Arkitekter/Trygghem

Här ska ny skyskrapa byggas i Täby – stjärnmäklare slogs om kontraktet i teve

I Kanal 5:s program "Toppmäklarna", som sändes den sjunde juni, får tittarna följa med när välkända mäklare jagar drömklippet – att få sälja lägenheterna i Täbys nästa höghus "Täby torn".

  • Publicerad 17:11, 14 jun 2017

Det var i Kanal 5-programmet Toppmäklarna som tittarna fick följa kampen om att få sälja lägenheterna i kommunens nästa skyskrapa Täby torn i nybyggnadsområdet Täby park. En 22 våningar hög byggnad, med viss sjöutsikt, där de övre våningarna är så kallade "pent house"

Vinnare av kontraktet blev till slut stjärnmäklaren Niklas Berntzon, VD på Stockholm Eklund New York och vi tog ett snack med honom om varför de tar sig an det här uppdraget.

– Det som är så spännande i detta projekt är alla de ”nivåer” som finns i byggnaden, restauranger, butiker, bostäder och kontor. Det finns även flera nivåer i själva boendet och högst upp i huset kommer även bostäder som har en fin sjöutsikt och magiska terrasser.

– Alla lägenheter kommer dessutom få tillgång till gemensamhetsutrymmen som är mer vanligt i skyskrapor på Manhattan; gym, yogarum, kanske lekrum och spelrum för barn och ungdomar.

Här har du utsikten som kan bli din om du bor på den 22:a våningen i det nya höghuset. Foto: Lotten Engbom

Enligt Niklas Berntzon är en annan stor faktor att både han och Fredrik Eklund är uppvuxna i förorten.

– Nu får vi chansen att använda vårt kunnande från våra resor till projekten på Manhattan och ge tillbaka med något riktigt spännande till våra egna rötter, säger Niklas Berntzon.

Men har ni någon erfarenhet av Täby?

– Vi har faktiskt massvis med erfarenhet från Täby, både privat och mäklarmässigt. Jag har sålt i Täby och slagit rekord massvis med gånger i min 20-åriga karriär. Mina mäklare likaså, även om vårt kontor ligger inne i city.

– Men för att få rätt engagemang även lokalt så har jag satt en Täbybo som chefsmäklare för projektet från vår sida.

Täby nyheter har ännu inte fått rätten av byggaren Trygghem att publicera illustrationer på det framtida höghusets utformning med hänvisning till att en omarbetad version håller på att skapas. Det som finns är en illustration på skrapans nedre våningar sedd från gatan.

Planen är att huset ska stå klart 2020/2021.