Här ska det bli två kilometer konstsnöspår

Känner du suget efter skidåkning? Inte än? Nu är i alla fall arbetet igång med att förbereda för stans nya konstsnöspår i Ågesta.

  • Publicerad 18:44, 3 sep 2018

– Det känns väldigt roligt att vi äntligen kan sätta igång arbetet med konstsnöspåret. Jag vet att många stockholmare, inklusive jag själv, länge har efterfrågat bättre skidmöjligheter. Stockholm levererar tyvärr inte alltid snöfyllda vintrar, men med det här spåret kommer vi förbättra förutsättningarna för stadens alla skidentusiaster.

Så sa idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) inför måndagens symboliska spadtag för det nya konstsnöspåret i Ågesta söder om Farsta.

Spåret ska bli 2 kilometer långt och blir Stockholms stads första konstsnöspår på riktig naturmark med höjdskillnader.

Nu börjar arbetet med anläggningen och slingan där spåret ska gå. Men det är högst osäkert om spåret hinner bli klart den här vintern.

– Om vintern blir kall finns möjlighet att det blir klart till slutet av säsongen. Annars till nästa vinter, hälsar Gabriel Dahlander, pressekreterare för socialdemokraterna.

Vattnet tas från Magelungen

Konstsnön ska tillverkas av vatten som leds från sjön Magelungen. Även om det bara blir 2 kilometer till att börja med, ska anläggningens tekniska kapacitet räcka till att senare bygga ut det till fem kilometer.