Fyra nya fartkameror sätts upp i Farsta. Foto: Kollage

Här sitter Farstas nya fartkameror

Magelungsvägen får snart fyra fartkameror. De blir Stockholms stads första och ska upp ”så fort som möjligt”. – Vi hoppas få ned hastigheterna längs hela vägen, säger Elenore Bjelke, trafikplanerare på Stockholms stad.

  • Publicerad 14:21, 14 nov 2018

Att fartkameror sätts upp på kommunala vägar är allt annat än vanligt. Ett tio år gammalt test på Drottningholm, Huddinge, Västerås – men nu är det alltså Stockholms stads tur.

Först ut blir Magelungsvägen i Farsta och Saltsjöbadsleden i Nacka.

Fyra kameror på tre platser

Fyra kameror kommer sättas upp på tre platser. En där Magelungsvägen korsar Snösätravägen, en vid korsningen med Havsörnsvägen och två vid övergångsstället i höjd med Farsta IP.

– Vi har utrett sträckan längs hela Magelungsvägen och kommit fram till att de här platserna är där folk kör för fort. Extra viktig är passagen mellan skolan och idrottsplatsen eftersom många barn går där dagligen, säger Elenore Bjelke, trafikplanerare på Stockholms stad.

Ska få ner farten på hela sträckan

Tanken är att de här punktmarkeringarna ska få folk att köra långsammare längs hela vägen.

– Det är inte en kamera på två mil som på landsvägar, utan fyra kameror på några kilometer. Så vi hoppas få ned hastigheterna längs hela vägen.

När ska det vara klart?

– Så fort som möjligt. Allt förarbete är klart och nu ska bara elen dras fram och kamerorna monteras. Vi förväntar oss att de är igång inom närmsta månaden.