Här ser du VM-kvarten på storbild i Haninge

Det råder VM-feber i Haninge – och i Haninge centrum kan du se Sveriges kvartsfinal mot England på lördag på storbild. Både nöjeskrogen Rollers n bowlers och Olearys laddar för fullsatt.

  • Publicerad 20:18, 5 jul 2018

Juni och juli, vackert väder och semester. Det skulle ha varit en död period för både nöjeskrogen Rollers n bowlares och Olearys.

I stället har ölfaten bytts i allt raskare takt de senaste veckorna.

– Det är stor skillnad. Vi hade helt fullt mot Schweiz och bokningar görs hela tiden inför lördag, säger Camil Issa när Mitt i besöker krogen två dagar innan match.

20 skärmar och tre dukar

80 sittplatser, 20 skärmar och tre projektorsdukar finns inne på krogen.

Nu laddar man för avsparken klockan 16 på lördag.

– Jag tror vi har chans mot England.  Jag håller tummarna, säger Camil Issa.

Rollers n bowlares har bland annat tre projektorsdukar.

På sportkrogen Olearys intill är fotbollsfebern ännu högre. Skärmar finns över hela krogen, och borden har varit fullbokade till alla Sveriges matcher.

– Vi säljer minst dubbelt så mycket öl jämfört med en vanlig sommarmånad. Jag hade inte klagat om det alltid var VM, säger chefen Gabriel Akkurt.

Ingen stor uteskärm

För två år sedan fixade Jordbroprofilerna Panetoz en stor storbildsskärm ute i Rudans friluftsområde för EM-matchen mot Belgien.

På lördag hade bandet velat göra samma sak i hemorten Jordbro, i samband med fotbollscupen Birger Jensen cup.

Men budgeten räckte inte.

– Men vi kommer att ha en 70 tums- och en 40 tums-tv på cupen, så alla som vill kan se matchen med oss, säger Pa Modou Badjie.