Guldchans? Segerpokalen i famnen på Alexander Milošević. Foto: Notar

Här säljer AIK-stjärnorna etagelya i Råsunda

Till och med djurgårdare vill se solen skina över Råsunda. Annonsen från Virebergsvägen har väckt intresse långt utanför AIK-land.

  • Publicerad 10:41, 16 apr 2021

I bostadsannonsen för sexrummaren på Virebergsvägen i Råsunda sitter Mikael Lustig i AIK:s herrlag och mediterar på terrassen.

I sängen hittar man Henok Goitom med träningsoverallen på.

Sotirios Papagiannopoulos tar en kopp kaffe i morgonrock, Hannah Davison läser en AIK-bok och Alexander Milošević har Lennart Johanssons vandringpokal i famnen där han sitter i en fåtölj i vardagsrummet.

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-6rum-solna-vireberg-rasunda-solna-kommun-virebergsvagen-14-17441557

Bakom annonsen som publicerades vältajmat med allsvenska premiären står mäklarbyrån Notar – japp, de är huvudsponsor för AIK.

– Säljarna är såklart AIK:are och vi funderade på hur vi på bästa sätt skulle göra för att få till en riktigt bra försäljning. Då kom vi upp med idén att fota tillsammans med AIK. Spelarna tyckte det var väldigt kul, alla har sin plats i lägenheten och är klädda för rummen, och responsen har varit fantastisk, säger mäklaren Alexander Syvertsson på Notar i Solna.

Men exkluderar inte det här ganska många, typ djurgårdare?

– Det verkar inte så. Vi hade faktiskt en privatvisning häromdagen för en djurgårdsfamilj.

Säljer det här då?

– Så som jag upplevt det, absolut. Spridningen är ofantlig. Jag tror vi är uppe i 29 000 klick. Normalt har en annons runt 2 500. Men vi får se efter visningarna vad det landar på.

Huruvida det svartgula säljtricket funkar återstår alltså att se. Trycket på Solnas bostadsmarknad är generellt stort och snittpriset per kvadratmeter ligger nu på drygt 62 200 kronor. Den procentuella ökningen sen förra året är 5,8 procent.