Här sågs våldtäktsmannen bara minuter innan dådet

Den man som under knivhot ska ha våldtagit en kvinna vid Skavlöten i Täby har setts på en bänk vid badplatsen precis innan brottet. Det är nya uppgifter polisen nu går ut med i hopp om att få in fler tips och iakttagelser från allmänheten.

  • Publicerad 15:40, 30 jul 2020

Det var vid 18.30 den 28 juni som en kvinna utsattes för en överfallsvåldtäkt vid Skavlöten intill Arningevägen, vilket Mitt i har rapporterat om tidigare. 

Utredningen har visat att mannen sannolikt följde efter kvinnan från badplatsen vid Skavlöten. 

– Vi vet att gärningsmannen har suttit på en bänk vid cafeterian på Skavlöten precis innan brottet. Det har tillkommit uppgifter i ärendet och vi är angelägna att sprida den informationen i förhoppningen att någon sett mannen vid platsen eller att han fastnat på film eller fotografier, säger Niklas Kraft, spaningsledare i ärendet. 

Här ska mannen ha setts innan dådet. Foto: Polisen.

Detaljerade signalement

För drygt tre veckor sedan gick polisen ut med en fantombild och detaljerade signalement på gärningsmannen. 

Signalementen har förtydligats och mannen beskrivs som cirka 170-185 centimeter lång, cirka 20-40 år gammal, ljushyad och med smal kroppsbyggnad samt sneda tänder. Vidare beskrivs att han vid händelsen inte hade någon märkbar kroppsbehåring och inga tatueringar. 

Vid brottstillfället bar han en svart, tajt mössa och svarta solglasögon. Han hade bar överkropp och svarta sportshorts.

Ungefär så här tror polisen att den misstänkte våldtäksmannen ser ut. Illustration: Polisen.

Trolig koppling till området

Gärningsmannen tros ha lämnat brottsplatsen springandes i riktning mot Arningetorpsvägen eller in mot Arningen företagsområde. Därefter är det oklart var han tagit vägen.

– Vi jobbar brett med ärendet. Det är ett antal individer som varit aktuella men som nu är avförda. I nuläget har vi ingen misstänkt. Vi tror att det finns en koppling till området, men inte nödvändigtvis att han är bosatt där, säger Niklas Kraft. 

Misstänkt för liknande brott

Den okända gärningsmannen är också misstänkt för ett liknande brott som skedde i Uppsala sommaren 2018. Enligt polisen har de båda målsäganden uppgett väldigt lika signalement.

– Med allmänhetens hjälp har vi stora förhoppningar om att kunna gå till botten med det här och hitta gärningsmannen, säger Niklas Kraft. 

Den som har gjort iakttagelser eller har information att lämna ska ringa 114 14 eller mejla till: sexualbrottsgruppen.sollentuna@polisen.se