Här recenserar skejtarna efterlängtade skejtparken i Gubbängen

I går öppnade skejtparken i Gubbängen. Vi bad två av de första skejtarna på plats att ge sina omdömen om den efterlängtade parken.

  • Publicerad 07:00, 23 jun 2017

Nybygget, eller "Flygplansparken", har varit under renovering och ombyggnad länge. I onsdags smygöppnade skejtparken för peppade skejtare som länge väntat på att få teståka.

Det är ett av de mest hypade skejtparksföretagen i världen, Evergreen skateparks, som stått för bygge och design.

Hela den nyrenoverade parkleken ska ha ett flygtema och skejtparken är tänkt att likna ett molnlandskap. I juli väntas hela parken vara öppnad, men redan nu går det som sagt att testa flowet i skejtdelen.

Nyöppnat. Under torsdagen öppnade skejtparken i parkleken Nybygget i Gubbängen officiellt. På bild: T.v. Peder Vågryttare och på skateboarden mot kamera Anders Löwber. Foto: Maja Brand

Foto: Maja Brand

Tim Roberts har mätt avståndet från sitt hem till skejtparken: "300 meter". Det säger något om peppnivån inför att äntligen få komma hit. "Det här är verkligen inget fuskbygge. Det finns många fina detaljer och avlopp för vatten att rinna ut genom så att det inte blir blir regnpölar", lyder en av de första kommentarerna från honom.

Foto: Maja Brand

Första officiella öppningsdagen har gubbskejtarna (ett ord de själva använder) Peder Vågryttare och Yann Kaphus självklart tagit sig till Gubbängen från Haninge och Tyresö. De har både sett fram emot "flowparken", att bara få "pumpa runt" i molnlandskapet. De tycker att förväntningarna infrias.

Foto: Maja Brand

Både unga och äldre, nybörjare och rutinerade får plats i skejtparken. Det är också en av tankarna bakom designen: att den ska passa alla nivåer.

Foto: Maja Brand

"Jag gillar färgerna, blått och rött, i betongen. Det finns många linjer som går att följa när man åker. Jag gillar att alla kanter är så fint slipade, man kan bara åka på utan att något stoppar upp", förklarar Tim Roberts.

Foto: Maja Brand

Peder Vågryttare beskriver sig själv som en "medelgod gubbskejtare" och Tim Roberts tycker också att han själv är "medelbra". Både är överens om att det går att variera skejtandet efter svårighetsgrad här i Gubbängen. Man kan åka högre upp på "kullarna" eller öka farten ju bättre man blir.

Foto: Maja Brand

Peder Vågryttare började skejta för ungefär fyra år sedan, men han är ingen rookie i sammanhanget. Namnet Vågryttare är taget och skvallrar om att det här är en man som surfat sedan han var 15 år gammal.