Skejtparker i betong saknas helt i västerort, vilket Mitt i berättat tidigare i år.

Flera medborgarförslag har kommit in om att anlägga en. Och nu vill Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning göra slag i sak.

Men frågan är känslig. På den föreslagna platsen – Hässelängens stängda parklek – vill Vänsterpartiet rusta, inte riva, själva parklekshuset.

Man anser att stugan är viktig för Hässelby gårds unga och på Mitt i:s Facebook-sida har även läsare reagerat starkt på rivningshotet.

Två alternativ

– Beslutar fastighetsnämnden att riva kan vi direkt gå vidare med skejtparken. Då kan marken och dagvattnet analyseras och en landskapsarkitekt gestalta skejtparken, säger Pirjo D. Jespersson, avdelningschef för verksamhetsstöd och stadsmiljö i Hässelby-Vällingby.

https://www.mitti.se/nyheter/annu-en-parkleksbyggnad-i-hasselby-pa-vag-att-rivas/repuhz!OmsOaq2kzlkojvTNJO5xBA/

Stadsdelsförvaltningen ska tillsammans med Hässelbybon och erfarna brädåkaren Johan Sandén arbeta med projektet.

– Det här är efterlängtat bland många och jag är väldigt glad att få vara delaktig. Hässelängen är en bra placering, samtidigt som det finns andra platser också. Men Hässelby-Vällingby behöver en långvarig lösning på skejtparksfrågan, säger han.

Om det går tycker han att parklekshuset ska stå kvar.

– Man skulle ju kunna ha utlåning av brädor eller kiosk i den. Är huset i för dåligt skick är det ju dock ingen långsiktig lösning.

Oklart om huset rivs

Vänsterpartiet tycker platsen är olämplig för en skejtpark.

– Hässelby behöver fler trygga ytor för unga. Inte att vi ersätter en bra plats med något annat. Bygget kommer ta flera år, kosta pengar och bara nyttjas under sommaren, säger Özlem Körhan (V), ledamot i stadsdelsnämnden.

Fastighetsnämnden har ännu inte beslutat om man ska riva eller renovera huset. Inget kommer dock ske över en natt, enligt Pirjo D. Jespersson på stadsdelsförvaltningen.

– Projektet kommer ta minst två år efter att ett rivningsbeslut av stugan tagits, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/ingen-betong-i-sikte-for-skejtarna-pa-grona-linjen/repueB!u4GiNLBURldOTQD@C459Dw/