Foto: Läsarbild

Här öppnar Stockholms största gym

Inte bara träning utan även rehabilitering och kostrådgivning ryms i Stockholms största gym som slår upp portarna i Huddinge nu på lördag.

  • Publicerad 12:52, 25 aug 2017

Snart har nog varenda kotte återvänt till jobb eller skola efter sommarens ledighet och många vill komma i gång med rutiner och träning igen. Passligt nog slår Stockholms största gym- och rehabcenter upp portarna 30 meter från Flemingsbergs station nu på lördag den 26 augusti.

På de nästan 4 000 kvadratmetrarna kommer Huddingebor att kunna träna såväl styrka som kondition i grupp eller på egen hand. På ovanvåningen finns en konstgräsyta där man kan träna löpning. Förutom träning finns även lokaler och landstingsansluten personal för sjukgymnastik, arbetsterapi och kostrådgivning.

– Grunden i all vår träning är att utnyttja den medicinska kompetens som finns här. Alla medlemmar börjar med att göra en hälsoanalys där man mäter kondition, styrka och allting. Utifrån den tar vi sedan fram ett personligt träningsprogram, säger anläggningens föreståndare Staffan Forsström och tillägger att den här typen av kombination mellan träning och vård hittills är ovanlig i Sverige, men förekommer ofta i USA och England.

Andra finesser på gymmet är en pegboard – en särskild klättervägg där man tar sig fram genom att flytta pinnar mellan hål, samt möjligheten att tävla i roddmaskin i realtid, såkallad killrow.