Visionsbild. Så här ska det se ut när banan är monterad på marinans tak. Foto: Privat

Här öppnar padelbana med Mälarutsikt

Snart öppnar en padelbana på taket på marinan XL Marin i Vårby, där den nya innesportens spelare kommer att ha utsikt över Mälaren.

  • Publicerad 17:09, 8 jun 2020

En padelbana ska monteras på taket på den fyra våningar höga byggnad som utgör marinan XL Marins huvudkontor, på Hamnvägen 3 i Vårby.

– Det blir ett skönt häng uppe på vårt tak. Man är fyra spelare som hyr banan, och då är man själva däruppe. Tanken är att man ska kunna komma med båten och ta en helg, kanske med barnen, och spela padel, säger Lars Lindquist, ägare av XL Marina.

After-padel

En trappa ned från padelbanan finns en takterass, som spelare ska ha tillgång till för vad Lars Lindqvist kallar en "after-padel".

– Och när du spelar ser du ut över Mälaren, och över E4:an åt andra hållet. Och så ska det byggas 1 800 bostäder runt oss, så banan kommer snart att ligga mitt i ett bostadsområde, säger han.

– Vi säljer ju aluminiumbåtar, men vi bygger padelbanan för att lyfta miljön på marinan.

Öppen för allmänheten

Den som vill spela kan boka padelbanan genom appen Matchi. Lars Lindqvist siktar på att öppna banan den 20 eller den 21 juni.

– Banan är lite försenad, den kommer från Spanien så mycket är ju försenat på grund av pandemin. Men om allt går som det ska har vi banan här redan i veckan.

Är det läskigt för den höjdrädda?

– Nej, vi har högre klassning än normalt, rutorna kommer inte att kunna gå sönder. Det är dessutom dubbla glasväggar så du kommer inte att få känslan att du står på en kant och spelar. Att springa mot glas kanske känns konstigt annars.