Utomhus. Restaurangen har plats för 200 gäster. Foto: Privat

Här öppnar nytt strandhäng i Västerort

För den som stannar hemma i sommar men ändå vill ha känslan av att vara utomlands finns det ett nytt strandhäng i Södra Ängby.

  • Publicerad 11:50, 2 jun 2020

Ägare. Paret Jonas Asplund och Åsa Danielsson har öppnat Strand 35 vid Ängbybadet. Foto: Privat

När coronakrisen var ett faktum förlorade det gifta paret skådespelaren Åsa Danielsson och barägaren Jonas Asplund sina jobb. Dock har de alltid haft en dröm om att driva något tillsammans, och när möjligheten fanns att köpa gamla Dao beach vid Ängbybadet slog de till.

– Vi har målat om hela stället, bytt ut köket och tryckt loggor. Tanken är att det ska vara lite som en loungeklubb, säger Åsa Danielsson.

Nere på stranden har de en liten kiosk där de säljer glass och badleksaker, och målet är att deras nya restaurang Strand 35 ska locka alla typer av gäster.

Anordnar temakvällar

Paret får hjälp av sina tonårsdöttrar och tidigare i maj började de ha på helgerna. Nu har de öppet varje dag. Med tanke på att uteserveringen är så pass stor säger Åsa Danielsson att det fungerar bra med att placera ut gästerna på avstånd till varandra.

Planen är också att ge sina gäster lite utlandsvibbar.

– Eftersom de flesta av oss inte kommer iväg utomlands tänkte vi ha olika temakvällar som grekisk och italiensk mat.

Åsa Danielsson berättar att hon gärna hade sett att de kunnat utnyttja den stora scen som finns på restaurangen. Men på grund av det rådande läget är det inte möjligt att anlita några artister än.

– Vi hade gärna haft en trubadur eller stand-up. Men det kommer, vårt mål är att sprida humor och glädje.

Strand 35

Ligger på Blackebergsvägen 35, vid Ängbybadet.

Har öppet alla dagar i veckan från 11 till 22.

Har en grill på uteserveringen som kan laga mat för 150 personer samtidigt.

Visa merVisa mindre