Backluckeloppisen i Sollentuna centrum. Foto: Michael Folmer

Här öppnar ny loppis i Stockholm

I maj startar ett nytt stort loppis i Kungens kurva när mer än hundra bilar kommer öppna bakluckorna och sälja sina grejer i ett av områdets bilgarage. "Det brukar kunna bli fullbokat, men inte två månader innan!"

  • Publicerad 19:41, 18 mar 2019

Det är två månader till den första bakluckeloppisen i Kungens kurva går av stapeln. Men redan verkar den göra succé. I alla fall att döma av hur många som vill sälja sina grejer på den nystartade loppmarknaden.

– Första tillfället är redan fullbokat! Verkligen en succé, det brukar kunna bli fullbokat, men inte två månader innan, säger Maria Wiberg, loppisföretaget Stockholmsmarknader.

Marknaden kommer hålla till i bilgaraget intill köpcentret Orangeriet och kommer ha plats för ungefär 100 bilar. Första tillfället är den 19 maj och återkommer sedan en gång i månaden fram till oktober.

Garage med "sommarfeeling"

Den kommer bli ett väderoberoende komplement till loppmarknaden i Hågelby som är utomhus och den i Liljeholmen som inte är aktiv under sommarhalvåret.

– Att vara i garaget i Liljeholmen under sommaren skulle nog kännas för instängt. Men i Kungens kurva är det öppna väggar så att luften strömmar igenom. Så man kan fortfarande få lite sommarfeeling, säger Maria Wiberg.

Hur länge stannar i Kungens kurva?

– Vi testar denna säsong och fungerar allt, så kan det säkert bli en fortsättning!