Här landar historisk Sarah Sjöström i Sverige

Nytt medaljregn och återigen är historia skriven. Som första svenska simmare tog Sarah Sjöström fyra individuella guldmedaljer i ett och samma stora mästerskap. Mitt i mötte upp Södertörnssimmaren på Arlanda efter hemkomsten från EM i Glasgow. – Bagaget är faktiskt väldigt tungt! Ha ha, det är kul att komma hem med fyra guld, säger hon.

  • Publicerad 14:33, 10 aug 2018

Seger på seger, rekord på rekord och medaljer på hög. Sarah Sjöström har gjort till sin vardag att överträffa sig själv.

Den här gången har Södertörnssimmaren som första svenska tagit fyra individuella guldmedaljer vid ett och samma internationella mästerskap – EM i Glasgow, Skottland.

– Jag har ingen att göra-lista. Jag vill bara bli snabbare i vattnet och förbättra min egna rekord, säger Sarah Sjöström.

Historia är skriven återigen och listan med meriter är häpnadsväckande. Något som blir än mer imponerande eftersom Sarah Sjöström nästa vecka blott firar sin 25:e födelsedag.

Mitt i mötte upp den ostoppbara simmaren efter hemkomsten till Stockholm. Hon verkade trött, men glad och ville tacka för alla som trott på henne genom åren.

– Tack så jättemycket för allt stöd. Det är en av anledningarna till att det är så kul att hålla på.

En svullen tumme hindrade inte Sarah. Foto: Stefan Källstigen