Här kastar de in brinnande bildäck i kontoret

En våg av attacker mot stadsdelsförvaltningens lokaler i Tensta efter att regler för avhoppar verksamhet stramades åt. Nu släpper polisen övervakningsfilm från en av attackerna. – Vi har inga vittnen och hoppas på att filmen ska ge oss fler tips, säger Tomas Sundin, polisens förundersökningsledare.

  • Publicerad 15:40, 16 okt 2018

Två män med bensindunk kastar in brinnande bildäck mot medborgarkontorets lokaler i centrala Tensta.

Det var den 28 augusti.

Polisen släpper nu övervakningsfilmen.

– Vi har inga vittnen och hoppas på att filmen ska ge oss fler tips, säger Tomas Sundin, polisens förundersökningsledare.

En halvtimme efter attacken i Tensta centrum skedde ytterligare en attack mot stadsdelens förvaltningshus i Lunda industriområde.

– Vi misstänker att de två attackerna är kopplade till varandra, säger Tomas Sundin.

Även socialainsatsgruppens lokaler i Tensta har utsatts för skadegörelse. Vid flera tillfällen under våren och hösten.

Mitt i var först att berätta om att attackerna mot stadsdelens lokaler kunde kopplas till ett missnöje mot åtstramningar som kommunen gjort för socialainsatsgruppen.

Vi har inga vittnen och hoppas på att filmen ska ge oss fler tips

Tomas Sundin, polisens förundersökningsledare

– Det har funnits ett missnöje mot att vi har förändrat vårt arbetssätt och vi har fått flera synpunkter och det har funnits en irritation, har stadsdelsdirektören, Per Kjellander sagt tidigare, till Mitt i.

Polisen rubricerar brandattentatet mot medborgarkontoret i Tensta centrum som försökt till grov mordbrand, eftersom att elden inte tog sig.  Attentatet mot förvaltningshuset i Lunda, där elden tog sig och förstörde entrén till huset,  rubriceras som grov mordbrand.

Polisen har förhört flera personer, med anledning av bränderna, men än har inte utredningen lett till något gripande.

– Man kan tipsa oss anonymt till polisens växel 114 14, säger Tomas Sundin.