Uppvärmning. Jonas Carlsson och Henrik Eriksson värmer upp för att vara med i den nystartade grupp med vuxna nybörjare som tränar friidrott. Foto: Maria Hedström

Här kan vuxna börja med friidrott på öarna

Sugen på kulstötning, längdhopp och sprint, men utan erfarenhet och med junioråren bakom dig? Ingen fara. Sedan några veckor samlas ett gäng vuxna nybörjare för att träna friidrott tillsammans.

  • Publicerad 14:54, 20 maj 2022

Det är en jättebra sport att börja med som vuxen

Genom sina barns idrottande engagerade sig Maria Hedström i Mälarö SOK. Där är hon ledare och nyligen fick hon upp ögonen för ett ekonomiskt stöd som klubben kunde söka.

– Vi är några vuxna som tränat själva på lördagar. Sedan hittade jag på Friidrottsförbundets hemsida att de skulle börja med ett koncept som de kallade för vuxenfys. Jag kontaktade dem och de frågade om vi ville haka på deras projekt, säger hon.

Aktiviteten riktar sig till personer över 25 år och säsongen pågår tio lördagar där tre tillfällen har hunnits med.

– Projektet pågår en bit in i juni. Sedan är det upp till deltagarna. Vi är beredda att köra vidare om de tycker att det är något och känner att de vill fortsätta, säger Maria Hedström.

Varierat

Hittills har fem deltagare anmält sig och de flesta flesta är runt 40 år. Ingen tidigare erfarenhet krävs och deltagarna får vid varje tillfälle prova en ny gren.

– Man får prova efter förmåga. Vi kör diskus en gång, längdhopp en gång och sprint en gång och så vidare. Då får man testa de flesta grenarna.

Maria Hedström tror att konceptet kan locka fler framöver och för den som vill hoppa in i gruppen finns chansen (se faktaruta).

– Det är en jättebra sport att börja med som vuxen. Det är helt individuellt och går att individanpassa mycket. Bra skor, kläder man kan röra sig i och en vattenflaska är det som behövs, säger hon.

Vuxenträning. På Träkvista IP samlas vuxna nybörjare en gång i veckan för att träna friidrott tillsammans. Foto: Mikael Andersson

Finns platser kvar

Även om träningen är i gång finns chans att komma med i gruppen.

För de som vill medverka går det bra att kontakta Mälarö SOK.

Deltagare måste vara medlemmar i klubben för att bland annat försäkring ska gälla.

Medlemskap kostar 350 kronor och då får deltagarna fortsätta i höst.

Visa merVisa mindre

Folkparken i Ölsta vände pandemikris till kulturprisvinst

Nyheter Ordföranden: "När det verkligen gällde, då hjälpte folk oss" Pandemin höll på att knäcka den hundraåriga folkparken på norra Färingsö. Men krafter mobiliserades och nu står Ölsta på andra sidan – som årets kulturprisvinnare.fredag 1/7 9:09

Jazzkvällarna igång igen på festplatsen

Nyheter Fyra konserter under sommaren Ingen sommar utan jazz på festplatsen i Skå! 8 juli drar första konserten igång.fredag 1/7 9:08

Ny Adelsöväg får historiskt namn

Nyheter Tegelbruket ger namn i nya bostadsområdet Adelsös arbetarhistoria har vävts in i namnen på vägarna i det nya bostadsområde som byggs på Adelsö.fredag 1/7 9:07