Genom sina barns idrottande engagerade sig Maria Hedström i Mälarö SOK. Där är hon ledare och nyligen fick hon upp ögonen för ett ekonomiskt stöd som klubben kunde söka.

– Vi är några vuxna som tränat själva på lördagar. Sedan hittade jag på Friidrottsförbundets hemsida att de skulle börja med ett koncept som de kallade för vuxenfys. Jag kontaktade dem och de frågade om vi ville haka på deras projekt, säger hon.

Aktiviteten riktar sig till personer över 25 år och säsongen pågår tio lördagar där tre tillfällen har hunnits med.

– Projektet pågår en bit in i juni. Sedan är det upp till deltagarna. Vi är beredda att köra vidare om de tycker att det är något och känner att de vill fortsätta, säger Maria Hedström.

Varierat

Hittills har fem deltagare anmält sig och de flesta flesta är runt 40 år. Ingen tidigare erfarenhet krävs och deltagarna får vid varje tillfälle prova en ny gren.

– Man får prova efter förmåga. Vi kör diskus en gång, längdhopp en gång och sprint en gång och så vidare. Då får man testa de flesta grenarna.

Maria Hedström tror att konceptet kan locka fler framöver och för den som vill hoppa in i gruppen finns chansen (se faktaruta).

– Det är en jättebra sport att börja med som vuxen. Det är helt individuellt och går att individanpassa mycket. Bra skor, kläder man kan röra sig i och en vattenflaska är det som behövs, säger hon.