VATTENLAND. Så här kan det komma att se ut i vattenlandet som byggs i Rosersberg. Foto: VI Vinvest AB

Här kan Sveriges största vattenland byggas

Sveriges största vattenland kommer att ligga i Rosersberg. Om planerna går i lås öppnar vattenlandet 2022.

  • Publicerad 13:20, 30 aug 2019

Hösten 2022 kan det nya vattenlandet som planeras i Rosersberg stå klart, i Upplands Väsbys grannkommun Sigtuna. Det är företaget Vi Invest AB som ligger bakom projektet,

Detta är inget aprilskämt, försäkrar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), enligt märsta.nu

En detaljplan ska kunna vara på plats till nästa höst. Därefter kan byggandet starta. Bakgrunden är att det saknas vattenland i Stockholms län och många från Uppsala och Stockholms län åker till vattenland i Örebro och Västerås.
Vattenlandet, som enligt uppgift får 30 attraktioner och ska kunna ta emot 2 000 besökare åt gången, ska ligga precis i närheten av Foodcoorten och Preem vid Rosersbergs trafikplats.

Vattenrutschbanor och vattenlek

Vattenlandet blir en inomhusanläggning och kommer att ha flera olika typer av vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relax. Utöver vattenlandet planeras även för ett hotell med 200 rum, kontor, festvåning, gym och terrass.

Vi Invest AB:s VD Martin Hosseini är glada över att Sigtuna kommun visat förtroende för projektet:

– Med det strategiska läget och konceptet är vi starkt övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela Storstockholm, som länge efterfrågat detta, liksom andra närliggande städer. Vi har upprättat en mycket ambitiös tidsplan och vår målsättning är att kunna inviga anläggningen redan under 2022. Det bygger dock på att planarbetet inte drar ut på tiden.