Initiativtagare är Alice Seipel och Hilda Carlsson.

Strukturen vid Serafimerstranden, under Klarabergsviadukten, är en del av deras gemensamma examensarbete på Arkitekturskolan vid KTH.

”Vi ville arbeta med de mjuka elementen som utgör vad våra stadsrum är för oss. Och hitta ett grepp som kunde fånga upp svårgreppbara saker som handlingar, ögonblick och narrativ. Dessa osynliga delar som så starkt ofta präglar en upplevelse av staden – minnena av livet som levts i den.” skriver de i ett mejl.

Vävstolar inspirerat

Installationen går under namnet ”The Weave”. Vävstolar har varit en stor inspiration till projektet där man sökte efter ett material och en metod som skulle vara inbjudande.

”Att spänna upp en varp ger en spänning i sig själv som gör den användbar, det finns en likhet med rottingstolar eller campingstolar i tyg. Vi tänker även på symboliken i att varje tråd i en väv bidrar till dess helhet, precis som varje individ i vår stad är en del av vår gemensamma stadsväv.”

Strukturen är på plats under hela maj månad och tas ner i början av juni. Under denna tid går det alltså att vara med och formge det som till slut blir en gemensam väv.