Installation. Alice Seipel och Hilda Carlsson är initiativtagare till installationen The Weave. Foto: Läsarbild Malin Nordström

Här kan du väva konst på promenaden

”The Weave” är två arktitektelevers installation som du får vara med och utforma på promenaden runt Kungsholmen.

  • Publicerad 01:15, 15 maj 2022

Initiativtagare är Alice Seipel och Hilda Carlsson.

Strukturen vid Serafimerstranden, under Klarabergsviadukten, är en del av deras gemensamma examensarbete på Arkitekturskolan vid KTH.

”Vi ville arbeta med de mjuka elementen som utgör vad våra stadsrum är för oss. Och hitta ett grepp som kunde fånga upp svårgreppbara saker som handlingar, ögonblick och narrativ. Dessa osynliga delar som så starkt ofta präglar en upplevelse av staden – minnena av livet som levts i den.” skriver de i ett mejl.

Vävstolar inspirerat

Installationen går under namnet ”The Weave”. Vävstolar har varit en stor inspiration till projektet där man sökte efter ett material och en metod som skulle vara inbjudande.

”Att spänna upp en varp ger en spänning i sig själv som gör den användbar, det finns en likhet med rottingstolar eller campingstolar i tyg. Vi tänker även på symboliken i att varje tråd i en väv bidrar till dess helhet, precis som varje individ i vår stad är en del av vår gemensamma stadsväv.”

Strukturen är på plats under hela maj månad och tas ner i början av juni. Under denna tid går det alltså att vara med och formge det som till slut blir en gemensam väv.

The Weave

Installationen står vid Serafimerstranden under Klarabergsviadkuten hela maj.

Skaparna Alice och Hilda är på plats de flesta vardagar runt 15-17 och även mitt på dagen på helger.

Oavsett om de är där eller inte vill de bjuda in och uppmana alla att lämna sitt avtryck i strukturen men även att använda den. "Den går att sitta på och klättra i eller vad än ni kan komma på för aktivitet".

Det kommer också dyka upp små aktiviteter med olika tema på lördagar som alla är välkomna att delta.

Visa merVisa mindre