Här kan du träna ute i det fria i Solna

Man mår bra av att träna. Man mår bra av att vara ute. Hur mår man då av att träna ute? I Solna finns mängder av möjligheter.

  • Publicerad 13:43, 27 maj 2018

Utomhusgym

I Skytteholmsparken, strax intill barnbassängen och den inhägnade bollplanen på fältet.
Vid motionsspåret runt Råstasjön, strax nedanför Solna TennisCenter på Råsta strandväg.
I anslutning till motionsspåret i Bergshamra, bakom tennisbanorna på Bergshamra IP.

Motionsspår

Ett motionsspår utgår från Bergshamra IP. Spåret är 2 kilometer långt, varav 1,3 kilometer är elupplyst.
Promenadstigarna runt Råstasjön och Brunnsviken är också populära för motionslöpning. Stigen runt Brunnsviken är 12 kilometer lång. Sträckan runt Råstasjön är 2 kilometer, inkluderar man även Lötsjön blir sträckan 5 kilometer lång. Dessa är även markerade som Hälsans stig.

Utomhusbassänger

Utöver naturliga badplatser runt Brunnsviken och längs Huvudsta strand, med en helt ny kommunal badplats, finns två utomhusbassänger.
Huvudstabadet vid Huvudsta strand, nedanför Huvudsta ridskola. Har en tempererad 50-metersbassäng med sex banor. Bassängen har en grundare del vid sitt ena hörn. Strax intill finns också en barnbassäng. Öppnar i år den 1 juni.
Svedenbadet ligger nära vattentornet i Bergshamra, nedanför Bergshamraskolan och Bergshamraparken. Har en tempererad 25-metersbassäng och en barnbassäng. Öppnade den 19 maj.

Bollplaner

Många små icke bokningsbara fotbollsplaner, både grus och konstgräs, finns i Solna.
Planer med konstgräs finns på Bergshamraskolan, Svedenskolan, Ulriksdalsskolan, Bagartorpsskolan, Ritorp, Signalen i Frösunda, Hagalundsparken, Fridhem i Hagalund, Villa Odin i Hagalund, Råsundaskolan, Skytteholmsparken, Skytteholmsskolan, Byparken i Huvudsta, Pampasparken i Huvudsta, Tallbacka i Huvudsta och Granbackaskolan.
Grusplaner finns på Törnbacken i Bagartorp, Alfaskolan, Sunnanskolan, Västra vägen i Hagalund, Årstavägen i Råsunda, Krönet i Råsunda, Ekensberg i Råsunda, Näckrosparken, Hannebergsparken i Skytteholm, Jonstorpsvägen i Huvudsta, Paprikaskolan, Wibomsvägen i Huvudsta och Huvudsta allé.
Streetbasketplaner finns på Ulriksdalsskolan (konstgräs), Mönstringsvägen i Järva (asfalt), Ritorp (konstgräs), bakom Nordan i Hagalund (asfalt) och Pampasparken (konstgräs).
Dessutom kan man spela tennis på bana bakom Nordan (asfalt).

Parkour

I Skytteholmsparken finns två olika parkouranläggningar, en barnanpassade vid lekplatsen och en mer vuxenanpassad i anslutning till den lilla konstgräsplanen.