På allhelgonahelgen förvandlas Skogskyrkogården till ett hav av ljus. Foto: Mitt i

Här kan du tända ljus i allhelgonahelgen

Allhelgonahelgen är en av de största kyrkohelgerna. Kyrkogårdsförvaltningen öppnar alla kapell i helgen och på flera håll bjuds det på musik. Här hittar du öppettiderna.

  • Publicerad 15:08, 2 nov 2018

Till helgen är det många som vill tända ett ljus och minnas någon som inte längre finns ibland oss. Skogskyrkorgården förvandlas till ett ljushav i novembermörkret.

Men även alla kapell är öppna för den som vill gå in för en stunds stillhet.

Musik, kaffe och utställning på Skogskyrkogården

Skogskyrkogården kan du välja mellan flera kapell. Skogskapellet, Uppståndelsekapaellet, Trons, Hoppets och Heliga korsets kapell håller alla öppet mellan 12-19 på allhelgonadagen, den 3 november. I Heliga korsets kapell bjuds på stilla orgelmusik varje hel timma från klockan 14 till och med 18.

Du kan också värma dig med en kopp kaffe, köpa böcker om Skogskyrkogården och titta på utställningen om världsarvet Skogskyrkogården i Visitors center. På lördag 3 november är det öppet mellan klockan 11 och 20.

Under Alla helgons dag råder bilförbud på Skogskyrkogården mellan klockan 10 och 21. Undantag medges endast för färdtjänst, taxi och bil med handikapptillstånd.

Kapellen är öppna

Sandsborgskyrkogården är kapellet öppet mellan klockan 12 och 19 på lördag 3 november. Kl 16 bjuds det på stilla musik med vokalensemblen Ars Longa och Staffan Bråsjö.

Kapellet på Västberga begravningsplats är öppet klockan 12-18.  Brännkyrka kyrka är öppen längre än vanligt – från klockan 9.00 till 18.00 på fredag 2 november, klockan 9.00-20.00 lördag 3 november och klockan 9.00-18.00 söndag 4 november. Vårfrukyrkan är öppen klockan 14.00-18.00 på söndag, 4 november. Det finns även personal på plats för samtal under vissa tider dessa dagar.