Huvudsta strandbad. Foto: Maria Lilja

Här kan du ta ett svalkande dopp i Solna

Värmeböljan får stockholmarna att smälta – fläktar säljer slut och kollektivtrafiken kokar. Som tur är finns det ett sätt att svalka sig på som aldrig sviker: med ett bad. Här kan du ta dig ett dopp i Solna.

  • Publicerad 14:23, 19 jul 2018

Här hittar du Solnas badplatser.

Strandbad:

Huvudsta strandbad

Nedanför Huvudstabadet vid Huvudsta strand hittar vi Huvudsta strandbad.

Badplatsen är det första kommunala utomhusbadet och invigdes den 15 juni i år.

Här finns det bryggor, sandstrand, omklädningsrum och utedusch. Dessutom erbjuds en gräsyta för den som inte gillar att få med sig stranden hem mellan tårna eller i underkläderna.

Många gillar även att bada längs med Huvudsta strand och runt Brunnsviken. Dessa badplatser ansvarar dock inte kommunen för och du badar alltså här på egen risk.

Håll koll på vattenkvaliteten – och var försiktig!

Bassäng:

Huvudstabadet

Vid Huvudsta strand, nedanför Hufvudsta Ridskola, hittar vi Huvudstabadet.

Anläggningen erbjuder en tempererad 50-meterspool med sex banor för den simsugne. Bassängen har även en grundare del, och för de minsta barnen finns en barnbassäng.

Svedenbadet

Nedanför Bergshamraskolan och Bergshamraparken, nära vattentornet, hittar vi Svedenbadet. Här finns både en 25-metersbassäng och en barnbassäng – bad för alla åldrar, alltså!

Är du under 18 kostar det 35 kronor att besöka baden – för vuxna kostar det 80 kronor. Fullständig prislista hittar du på badens hemsida.

Plaskdamm:

För de absolut minsta finns det plaskdammar i både Hagalundsparken och Skytteholmsparken.

Trevligt plask!