Rösjöbadet är en av många badplatser i Sollentuna. Foto: Stefan Källstigen

Här kan du ta ett svalkande dopp i Sollentuna

Värmeböljan får stockholmarna att smälta – fläktar säljer slut och kollektivtrafiken kokar. Som tur är finns det ett sätt att svalka sig på som aldrig sviker: med ett bad. Här kan du ta dig ett dopp i Sollentuna.

  • Publicerad 13:16, 20 jul 2018

I Sollentuna finns mängder av badplatser för den som behöver svalka sig i hettan. Här hittar du alla kommunala.

Rösjöbadet

Rösjöbadet i Sjöberg erbjuder sandstrand, hopptorn och bryggor. Här finns även handikappramp, omklädningsrum och servering.

Badplatsen fick senast i år utmärkelsen Blå Flagg som innebär att badet uppfyller de internationella kraven för vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation.

Ravalen Viby

I den norra delen av sjön Ravalen, vid Ravalsvägen, hittar du en liten badplats med flytbrygga. Här är det grunt och vattnet värms upp snabbt. Intill stranden finns även små gräsytor – perfekt för en mysig picknick!

Edsviken Strandvägen

Vid Strandvägen i Tureberg, nedanför Sollentuna sjukhus, finns stora gräsytor med små sandlängor belägna vid vattnet. Här kan det vara svårt att hitta skugga, så glöm inte solskyddsfaktor.

Edsviken Tegelhagen

Vid Tegelhagens strandpromenad finns en mysig, lite mindre, badplats. Här finns även möjlighet till skugga för den som inte klarar av hettan.

Edsviken Sjöberg

En förhållandevis stor sandstrand belägen vid Borgvägen/Fasanvägen.

Edsviken badberget

För den som föredrar att slänga sig rakt ner i plurret finns här ett klippbad – med en liten sandstrand.

Norrviken Torparängen

Cirka 15 minuters promenad från Norrviken, söder om Sollentunaholm, hittar du en badplats omgiven av stora gräsytor. Skugga är det dock ont om, så det gäller att du är en riktig soldyrkare. Toalett finns.

Norrviken Trollholmen

Längst ner på Rotebergsvägen i Rotsunda hittar vi en badplats med flytbrygga.

Sim- och sporthallen

Den som verkligen inte orkar med mer sol kan välja att ta doppet inomhus. I Sollentunas sim- och sporthall finns förutom en 25-metersbassäng även relaxavdelning, gym och två sporthallar. För de minsta barnen erbjuds även äventyrsbad.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brandkåren vädjar: Var försiktig på isen

Nyheter "Varje vinter är det någon eller några som går igenom" Isen har börjat lägga sig på Norrviken, men det gäller att vara försiktig.onsdag 20/1 13:10

Narkoman hotade att skjuta ihjäl sina föräldrar

Nyheter Kom hem och "var som en annan människa" En tonåring har dömts för olaga hot mot sina föräldrar i Helenelund. Det var i juni i fjol som det uppstod bråk då han kom hem narkotikapåverkad och ”uppe i varv”.onsdag 20/1 11:20

Nu minskar vaccinationstakten

Nyheter Hälften så många doser till Stockholm Över 30 000 personer har vaccinerats mot covid-19 i Region Stockholm. Men nu halveras antalet doser som levereras.onsdag 20/1 8:11