Peter Hansson på Svea padel tycker smygstarten för padelbanorna i Täby park varit magisk. Foto: Läsarbild Peter Hansson

Här kan du spela innesporten padel – utomhus

Kanonvädret har gett Svea padels nya utomhusanläggning en smakstart. – Det är helt magiskt. Tanken är ju att till nästa år är att det ska bli fyra banor till, säger Peter Hansson.

  • Publicerad 14:27, 23 apr 2019

Täbys nya padelcentrum har fått en flygande start. Invigningen är planerad till den 1 maj, men redan nu har Svea padel smygöppnat anläggningen i Täby park.

– Det var 28 bokningar i går. Det fanns bara tre tider kvar att boka. Det var helt galet, säger Peter Hansson, som står bakom satsningen.

Zlatan är padelfrälst

Kändisprofiler som Zlatan och Måns Zelmerlöw har gjort sitt för att popularisera racketsporten padel, som länge var något svenskar bara kunde testa på under semestern i Spanien.

På bara några år har padel gått från en nästan okänd sport till att växa i raketfart.

– Det är en den sport som växer snabbast i Sverige. Grejen är att det är enkelt, säger Peter Hanson, som kallar sig själv padelnörd.

Spela padel utomhus

Det som skiljer Svea padels anläggning i Täby från flera andra som snabbt byggts runt om i Stockholm är att det här handlar om utomhusbanor. Banorna, som ska vara bokningsbara kl.07-23.

– Vi bygger Sveriges största utomhusanlängning. Det finns ingen som har fyra utomhusbanor. Förhoppningvis bygger vi fyra banor till nästa år, säger Peter Hansson.

Fixar omklädningsrum

Täby park kommer så småningom att bebyggas, men tills vidare har Svea padel arrenderat en stor plätt mark där. Det varma vädret i april öppnade för en smygpremiär trots att anläggningen inte är helt klart ännu.

– Banorna är klara att spela på. Men vi håller på att renovera omklädningsrum och reception.