Är det inte dags att skaffa en krans till dörren nu? Foto: Mostphotos

Här kan du njuta av julmarknader i Upplands-Bro i helgen

Under helgen väntar julmarknad i regi av både Bro-Lossa Hembygdsförening och hos gänget i Ladan på Öråkers gård.

  • Publicerad 08:37, 7 dec 2019

Hembygdsföreningens traditionella julmarknad

Den 7 december klockan 12-15 blir det julstämning så det står härliga till. Då bjuder Bro-Lossa Hembygdsförening in till sin traditionella julmarknad. Platsen är hembygdsgården Klint, Prästvägen 8, Bro. Arrangören bjuder föresten på glögg och pepparkakor, bara en sådan sak i mörka december! Väl värt ett besök med andra ord.


Flera tillfällen för marknadsmys hos Ladan

Ladan på Öråkers gård kommer erbjuda julmarknad vid flera tillfällen den kommande tiden.

Första möjligheten blir 7-8 december klockan 11-16 båda dagarna. Då kommer även en person som kallar sig tomten att finnas på plats och möta eventuella intresserade besökare.

Därefter kör man igen den 14 december och passar samtidigt på att fira lucia. Eller som vännerna på Ladan själv uttrycker det, ”För den ultimata julkänslan ska ni komma till Ladan denna dag. Vi säger bara gåshud, magiskt och Lucia.”

Dagen därpå, den 15 december, klockan 11-16, blir sista marknaden innan helgerna med släkt, vänner, mat och paket tar vid.

Mer information här.


Julmarknad i Håbo-Tibble

Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening arrangerar en mysig julmarknad lördag den 14 december klockan 11–15 i Håbo-Tibble kyrkby. I Klockarlogen och på Tibblegården kommer det finnas både julklappar att fynda, godsaker och garanterad julstämning.

I fattigstugan kommer tomten på besök mellan 13-14. Här kan barnen lämna sina önskelistor och snacka med jultomten. Från 12 kommer även ponnyridning erbjudas.

Klockan 15 avslutas allt detta med ett luciatåg i Tibblegården.


Har vi glömt någon julmarknad? Tipsa oss via vår Facebooksida så fyller vi på listan.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36