Flera brudpar har fått ställa in sina bröllopsplaner eller åtminstone skjuta på dem till framtiden. Nu finns chansen att säga ja till varandra trots pandemi.

Rosersbergs slott och Sigtunastiftelsen erbjuder drop in-vigslar i maj och juni. Ett läge för de kärlekspar som inte vill vänta längre och kan tänka sig att genomföra sin vigsel lite småskaligt – .

med de restriktioner som gäller just nu går det inte att ha ett stort bröllop.

– Efter ett annorlunda år med alltför många inställda bröllop känns det underbart att erbjuda ett för oss helt nytt koncept, säger Agnes Arnborg som är Sigtunastiftelsens hotell- och konferenschef.

För Sigtunastiftelsens del är det första gången som de genomför en drop in-vigsel. De är också den som är först ut av de två arrangörerna. Den 15 maj är det som gäller där medan Rosersbergs slott genomför sitt arrangemang den 12 juni.

– Vi ser verkligen fram emot att skapa små, men magiska bröllop på vårt vackra Sigtunastiftelsen, säger Agnes Arnborg.

Bröllopsparen kan välja mellan olika upplägg och på plats finns både bröllopskoordinator, fotograf, blombuketter och vittnen.

På båda platserna kan man boka bröllopsmiddag och övernattning.

– Det har blivit väldigt populärt nu med drop in-vigslar. Vi kör det på flera av våra hotell och tycker att det är ett bra alternativ att kunna erbjuda under ett år som detta, säger Alexandra Widén som är hotelldirektör på Rosersbergs slott.