Nu kan man säga ja till varandra på Sigtunastiftelsens drop in-dag. Foto: Sigtunastiftelsen

Här kan du gifta dig – på fyra minuter

Många bröllop har ställts in under pandemin. Nu erbjuder Sigtunastiftelsen och Rosersbergs slott drop in-vigsel i maj och juni.

  • Publicerad 16:57, 3 maj 2021

Det har blivit väldigt populärt nu med drop in-vigslar

Flera brudpar har fått ställa in sina bröllopsplaner eller åtminstone skjuta på dem till framtiden. Nu finns chansen att säga ja till varandra trots pandemi.

Rosersbergs slott och Sigtunastiftelsen erbjuder drop in-vigslar i maj och juni. Ett läge för de kärlekspar som inte vill vänta längre och kan tänka sig att genomföra sin vigsel lite småskaligt – .

med de restriktioner som gäller just nu går det inte att ha ett stort bröllop.

– Efter ett annorlunda år med alltför många inställda bröllop känns det underbart att erbjuda ett för oss helt nytt koncept, säger Agnes Arnborg som är Sigtunastiftelsens hotell- och konferenschef.

För Sigtunastiftelsens del är det första gången som de genomför en drop in-vigsel. De är också den som är först ut av de två arrangörerna. Den 15 maj är det som gäller där medan Rosersbergs slott genomför sitt arrangemang den 12 juni.

– Vi ser verkligen fram emot att skapa små, men magiska bröllop på vårt vackra Sigtunastiftelsen, säger Agnes Arnborg.

Bröllopsparen kan välja mellan olika upplägg och på plats finns både bröllopskoordinator, fotograf, blombuketter och vittnen.

På båda platserna kan man boka bröllopsmiddag och övernattning.

– Det har blivit väldigt populärt nu med drop in-vigslar. Vi kör det på flera av våra hotell och tycker att det är ett bra alternativ att kunna erbjuda under ett år som detta, säger Alexandra Widén som är hotelldirektör på Rosersbergs slott.

Här är datumen för drop in-vigsel

Sigtunastiftelsen - 15 maj

Boka på www.sigtunastiftelsen.se

Rosersbergs slott - 12 juni

Boka på www.rosersbergsslott.se

Visa merVisa mindre

Nu kommer Ryanair till Arlanda

Nyheter Ska flyga till 21 destinationer i Europa Irländska lågprisbolaget Ryanair etablerar på Arlanda inför vintersäsongen 2021 och kommer att flyga till och från ett tjugotal Europa-destinationer.torsdag 6/5 14:24

Nu kommer båtarna till Sigtuna igen

Nyheter Hade uppehåll under sommaren 2020 Glädjande nyheter för turismen i Sigtuna. I sommar kommer Strömmabåtarna att trafikera sträckan Stockholm - Sigtuna - Skokloster igen efter att ha haft uppehåll under sommaren 2020.onsdag 5/5 20:11

Hade litet barn utan bälte i knät på E4

Nyheter Stoppades av polis på E4:an Polisen stoppade en förare på E4:an i Roserberg. I knät på föraren satt ett litet barn under fem år.tisdag 4/5 10:18

Här kan du gifta dig – på fyra minuter

Nyheter Drop in-bröllop på slottet i vår Många bröllop har ställts in under pandemin. Nu erbjuder Sigtunastiftelsen och Rosersbergs slott drop in-vigsel i maj och juni.måndag 3/5 16:57