Majbrasa. Från Valborgsmässoafton 2019 vid Sandborgsängen i Byle. Foto: Per Nilsson

Här kan du fira Valborg

Sköna maj, välkommen till Täby! Dagen då valborgsbrasorna tänds runt om i kommunen är snart är här. Fältarna kommer se till så att det blir lugnt.

  • Publicerad 10:00, 26 apr 2022

Det här blir första valborg sen pandemin

Det har blivit dags att fira in våren.

Om en vecka är det dags att tända majbrasorna, sjunga körsång, fika och fira valborg. I Täby kommun tänds brasor på flera håll och kanter, bland annat anordnar Täby kyrkby scoutkår fackeltåg från Skolhagenskolan till Sandborgsängen.

Fältgruppen i Täby kommer att finnas vid majbrasorna under firandet och se till att det är lugnt.

– Det här blir första valborg sen pandemin så att vi tänker att vi är ute som vi brukar vara och besöker platser där det finns eldar arrangerade. Vi kommer att samverka med både polisen och kommunvakterna kring valborg, säger Anna Förberg, från Fältgruppen i Täby.

Här tänds majbrasor

Täby kyrkby

Var: Sandborgsängen i Byle

När: 18:30-22

Vad händer: Det blir fackeltåg från Skolhagenskolan till Sandborgsängen där elden ska tändas. Väl där bjuds det på körsång och tal. Täby kyrkby scoutkår säljer både fika och korv.

Ängsholmsbadet

Var: Ängsholmsbadet

När: Från klockan 19:30

Vad händer: Det blir tal, sång och braständning

Östra vallabrink

Var: Erikslundstippen

När: 20:30- cirka 22

Vad händer: Fackeltåget från lekplatsen vid Brinkskolan till kullen. Körsång och braständning samt försäljning av bland annat korv.

Grindtorpskyrkan

Var: Grindtorpskyrkan

När: 19 till efter 22

Vad händer: Firandet inleds med att sjunga in våren. Sedan blir det fika, brasan tänds och tal innan kvällen avslutas med konsert av Bullock Hearts.

Visa merVisa mindre