Här kan du fira nationaldagen på hemmaplan

Picknick i det gröna, fotbollsfest eller konsert? Här får du tre tips på nationaldagsfiranden på hemmaplan – plus en lista på firanden i hela länet.

  • Publicerad 14:12, 3 jun 2018

Det ser ut att bli något svalare på nationaldagen än vad vi vant oss vid den senaste tiden. Kanske perfekt för temperatur för en liten utflykt till något av de nationaldagsfiranden som arrangeras.

Här får du tre tips på firanden på hemmaplan:

Enskede IP

För tredje året i rad arrangeras Tillsammans cup på Enskede IP. Som vanligt blir det stor fest med fotboll, musik och mat där integration står i fokus. I år gästas festivalen av blanda annat av Lilla Namo, Parham och Janice.

Årstaliden

Årsta Scenfolk ordnar en familjefest vid Årstalidens dansbana i Årsta onsdagen den 6 juni från klockan 14 till klockan 20. Det bjuds bland annat på barndans, trollkarl, allsång och dans till Bortom Retro Band. Det kommer också att finnas kaffeservering, korv, aktivitetshörna med mera.

Bandängens parklek

I Bandängens parklek i Bandhagen blir det nationaldagsfirande mellan klockan 10 och 16. Det blir ponnyridning, hoppborg för de yngre barnen, musik- och teaterföreställning och folkdanslag. Det kommer också att finnas kafé och försäljning av korv och sockervadd.