MIDSOMMAR. Det finns flera firanden att välja på i Sollentuna och grannkommunerna. Foto: Leif Oldenburg

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.

  • Publicerad 14:14, 20 jun 2018

SOLLENTUNA

Hersby gård

Sollentuna hembygdsförening och folkdansgille bjuder in till ett traditionellt firande på Hersby Hembygdsgård med dans, lekar och dansuppvisning.

Klockan 12 inleds firandet med klockringning och klockan 13 reses midsommarstången. Firandet pågår till 16:30.

En grindslant på 20 kronor går till gårdens underhåll.

Rotsunda ängar

Vid Skinnaråsen/Annerovägen arrangeras ett midsommarfirande. Firandet pågår 13-16 och bjuder på bland annat dans runt midsommarstången, tipspromenad och underhållning av Cirkus Dieck.

NÄRLIGGANDE KOMMUNER

Täby

Mellan 10.00 och 16.30 firas med kransbindning, uppträdanden, dans och lek. Kaffeservering, ponnyridning och gårdens egna aktiviteter. Hembygdsmuseet och Slöjdstugan är öppna. Hämtning och lämning med traktor och vagn vid parkeringen på Antennvägen 6.
Var: Rönninge by, Täby

Vallentuna

Picknick och tipsrunda. För tionde gången firas Midsommar på Kvarnbacken i Brottby. Keps Perssons underhåller med musik. Ingemar Ramström leder dansen kring stången. Det kommer finnas tipsrunda och lotterier och servering i Kvarnstugan. Men det går lika bra att ta med egen picknick. Stången reses 12.30.
Var: Kvarnstugan, Vallentuna

Musik och böcker. På ängen mellan Vallentuna kyrka och Vallentunasjön blir det musik, dans, förfriskningar och bokbord från klockan 14.00. 
Var: Kyrkängen, Vallentuna

Danderyd

Flaggparad och dansuppvisning. Festen startar med kaffeservering klockan 13.00. Barnens flaggparad börjar vid 14.15 och sedan följer dans och lekar samt dansuppvisning av Danderyds Folkdanslag.
Var: Kvarnparken, Danderyd

Här är nya färgerna som ska symbolisera Sollentuna

Nyheter Kommunens logga uppdateras Hej då ordet "kommun" och hej till enfärgat. Nu har Sollentuna kommun fått en ny logotyp och grafisk profil.söndag 26/6 8:40