Ellen Alm Våffelmakeriet Gustavsberg Foto: Wilhelm Jaresand

Här kan du äta våfflor och ta stolen med hem

Gustavsberg har blivit med våffelstuga. Kanske enda våffelstugan där du kan ta med stolen du fikat på hem. Här är det nämligen inte bara våfflorna som är till salu.

  • Publicerad 17:47, 31 maj 2018

Ett par stenkast upp för backen från Gustavsbergs centrum ligger den röda timmerstugan. Tidigare har det tjänat som scoutgård, idag som Våffelmakeriet och second hands lokal.

Bakom satsningen står Ellen Alm som efter tolv år i en klädesbutik bestämde sig för att starta eget. Att det blev just våfflor var dock lika förvånande för henne som någon annan.

– Jag har länge velat starta eget, och alltid varit intresserad av det gamla och återbruk. Så att starta en second hand-butik har varit logiskt. Samtidigt är det tråkigt om folk bara kommer in och vänder, jag vill att folk sitter ner och förälskar sig i möblerna runt omkring dem.

Allt i fiket är till salu, även möblerna. Foto: Wilhelm Jaresand

Lägg till stolen på notan

Hon brukar själv kära ner sig i stolar och bord på kaféer. Flera gången har hon önskat att hon kunde lägga till möbeln på notan och plocka med den hem efter fikan.

Vilket nu är fullt möjligt. Bordet vi sitter vid är sålt. Detsamma gäller tre av stolarna kring det. Skåpet bakom likaså.

– Jag har fått ändra så mycket i rummet eftersom saker säljs hela tiden. Det är härligt. Känns levande.

Även hunden fick sig en våffla ute i Våffelmakeriets trädgård. Foto: Wilhelm Jaresand

När jag tänker på våfflor ser jag skidor och minusgrader framför mig?

– Våfflor är inte bara skidstuga. Det är absolut fjällen, men det är också Gotland och nu också Gustavsberg. Våfflorna är bara grunden, sen kan man lägga på vad man vill. Lax, serranoskinka, banan, nutella, ja vad man än är sugen på.

Hur går det då?

– Jo men folk verkar hålla med mig. Det går så bra att vi nu har fem anställda. Det är faktiskt över förväntan.