Krubb. Fabio Bandinelli och Martin Wass sorterar matkassar utanför garaget i Södra Ängby. Foto: Privat

Här kan Brommabor köpa matkassar – från ett garage

Martin Wall lider med de restauranger som förlorat kunder i samband med pandemin. Därför vill han hjälpa till så gott det går – genom att öppna upp sitt garage.

  • Publicerad 11:06, 4 feb 2021

När restauranger måste sluta sälja alkohol klockan 20.00 är det svårt för de som brukar ha gäster som vill sitta kvar ett tag. Södra Ängbybon Martin Wall driver ett vinimportbolag, och har samarbetat en del med en vinbar vid Odenplan.

Nu när restaurangen fått det svårare, ville Martin Wall försöka hjälpa till på något sätt. Resultatet blev att han städade ur sitt garage, för att på så sätt göra plats för avhämtning av matkassar.

Tanken är att de som inte vill ta sig in till stan men ändå beställa mat, helt enkelt ska kunna hämta upp sin matkasse hos Martin Wall. Genom att beställa en kasse på restaurangens hemsida, lagas den på restaurangen och körs sedan ut Martins garage där allt sorteras upp. På så sätt behöver Södra Ängbyborna inte åka så värst långt för sin middag.

– Vi har sålt 85 portioner mat till drygt 30 olika sällskap i Södra Ängby, men också någon från Blackeberg, säger Martin Wall.

Hans grannar fick reda på det nya avhämtningsstället genom att Martin skrev i en lokal Facebookgrupp, och intresset fanns minst sagt där.

Hämtas på helgen

Helgkassen kommer finnas att köpa varannan vecka, med avhämtning på fredagseftermiddagar hos Martin. Än så länge får det räcka med att hjälpa en restaurang, men däremot har Martin Wall funderat på att anordna sittande middag i sitt garage.

– Jag har anordnat vinprovningar förut, bland annat på Smaka på Ängby. Har man ett privat sällskap kan man få tio tillfälliga serveringstillstånd per år utan att behöva söka permanent utskänkningstillstånd. Vi får se hur det utvecklar sig.

Helgmatkassen

Den som vill veta mer om hur man beställer en matkasse och var man hämtar upp den kan gå in på vinonista.com.