Här kallar SL buss 67:s förändring för ”en tidig julklapp”

Från och med söndag upphör buss 67 att trafikera Solnavägen. Det innebär bland annat att det blir krångligare att resa mellan Solna station och Karolinska. I ett vykort till resenärerna har SL och Keolis kallat förändringarna i busstrafiken för ”en tidig julklapp”.

  • Publicerad 09:48, 20 dec 2019

Mitt i har tidigare rapporterat om SL:s beslut att buss 67 inte ska trafikera Solnavägen, vilket har fått resenärer att se rött. I veckan är det många som har fått hem ett julkort från SL och bussbolaget Keolis där bussförändringarna kallas ”En tidig julklapp till våra kära bussresenärer” – vilket ytterligare spätt på ilskan.

”Är som ett slag i ansiktet för oss som bor utmed Solnavägen”, skriver till exempel lokalpolitikern Marianne Damström Gereben på Facebook.

– Keolis syfte var att berätta att trafiken från Frösunda till innerstan förbättras, men i ljuset av förändringen på linje 67 så är det begripligt att man som resenär på den linjen kan tolka budskapet som provocerande. Det är olyckligt och kunde kanske formulerats bättre, kommenterar Claes Keisu, pressansvarig på SL.

– Vi förstår att Solnabor blir upprörda när linje 67 dras om och inte kommer att köra sträckan Odenplan-Solna-Frösunda.

Börjar gälla i helgen

SL:s förändringar i tidtabellen börjar gälla på söndag, och buss 67 försvinner alltså från Solnavägen. Det innebär bland annat att det kommer att ta längre tid att åka kollektivt från Solna station till Karolinska än från Solna station till Danderyds sjukhus.

Orsaken till förändringen är enligt SL att framkomligheten på framförallt Solnavägen under flera år framåt kommer att vara mycket begränsad förbi Karolinska sjukhuset på grund av byggnationer. Eftersom linje 67 är en lång linje gör framkomlighetsproblem att linjen blir känslig för störningar, enligt SL.

Klart: Busslinje 67 försvinner från Solna

Resenärer ser rött efter beslutet om busslinje 67

Ändringar i busstrafiken slår mot resenärer – politiker upprörda

Vykortet som har skickats hem till många resenärer. Läsarbild