OS invigningen på Centralstationen startade med att den svenska flaggan bars in. Foto: Stefan Källstigen

Här invigs OS – på Centralstationen

Under fredagseftermiddagen livesändes OS-invigningen på storbildsskärmar på Centralstationen. Det är starten på ett flertal events som sker under sommaren som ska leda till Olympiafestivalen på Stockholms stadion i augusti.

  • Publicerad 18:58, 23 jul 2021

Sommar-OS har smygstartat och flera tävlingar har redan dragit igång, däribland fotbollen där Sverige vann premiären mot USA med 3-0. Och under fredagseftermiddagen skedde spelens officiella invigning. Mitt i var på plats på Centralstationen där SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, visade invigningen på två storbildsskärmar inför ett femtiotal resenärer som stannat till för att titta på.

Under invigningen hölls även tal och presentationer om flera event som sker runt om i Stockholm under OS. En av de som talade var Malin Eggertz Forsmark, ledamot i SOK, som pratade om att det kommer bli ett historiskt OS.

– Aldrig har vi behövt skjuta upp ett OS tidigare men nu är vi äntligen igång, sa hon under invigningen.

Malin Eggertz Forsmark, ledamot i SOK, var en av talarna under invigningen. Foto: Stefan Källstigen

Frida Nevalainen var med och tog silver i hockey under OS i Turin 2006. Foto: Stefan Källstigen

På Centralen kommer besökarna bland annat att kunna testa på både längdhopp, skateboard och titta på den olympiska utställningen. Storbildsskärmarna på Centralstationen kommer att sända tävlingar från OS fram till den 8 augusti.

– Det är så kul och samtidigt pirrigt att vi är igång nu. Äntligen känner jag bara, OS är något vi längtat efter väldigt länge nu. Jag känner en enorm glädje över att OS äntligen är igång, säger Frida Nevalainen, projektledare och eventansvarig på SOK.

Fram till den 8 augusti kommer tävlingarna från OS att visas på storbildsskärmar på T-centralen. Foto: Stefan Källstigen

– Vi kommer ha aktiviter här på centralstationen varje dag. Det är perfekt för de som sitter och väntar på tåget att de kan se tävlingarna på våra skärmar.

Förutom evenemangen på Centralstationen kan de som vill, från den 23 juli till 2 augusti, besöka Kungsträdgården för att hoppa längdhopp eller bege sig Skeppsbron för att testa på fotbollsutmaningar. Alla dessa evenemang är en del av uppbyggnaden inför Olympiafestivalen som börjar den 4 augusti på Stockholms stadion.

– Nu tänder glöden i det svenska folket på flera platser runt om i Stockholm, säger Frida Nevalainen.

20 årige Adam Sudsavad från Högdalens skateboardförening var på plats och visade några trix. Foto: Stefan Källstigen