Julmarknad på turné i Botkyrka

I år får Botkyrka besök av en julmarknadsturné med ett stopp varje adventshelg. Första stoppet var i Hågelbyparken förra helgen, andra stoppet blir i Alby centrum och till sist i Fittja centrum.

– Detta är en del av ett långvarigt projekt som går ut på att få liv i våra centrum, berättar Elin Borrie, marknadschef på Subtopia som arrangerar årets julmarknad tillsammans med Botkyrkabyggen. Botkyrka kommun och Hågelbyparken.

Förutom försäljning av lokala hantverk kommer allt från julpyssel, ponnyridning och prova-på cirkus finnas.

När och var: 27 november kl. 14.00 - 18.00, Alby centrum.4 december kl.12.00 - 16.00, Fittja centrum.

Julrunda gör comeback i Haninge

På Ornö i Haninge kör man i år en favorit i repris. Förra årets pandemilösning på marknaden blev en julrunda på ön. Det innebar att de lokala försäljarna sålde sina saker hemma hos sig och besökarna fick åka förbi med bil. I år gör julrundan comeback.

– Fler på ön kan ställa upp när man gör det hemifrån och det blir lättare när alla ansvarar för sin del. Det funkade bra förra året så då gör vi det i år igen, berättar Ornöbon Qina Hermansson.

Lokala hantverk, korv, ost och ponnyridning finns på rundan. Även Ornös krogar och bodar vid Kyrkviken och Brunnsviken är öppna.

När: 11 december kl. 10.00 - 15.00.Var: Ornö, extraturer med bilfärjan från Dalarö till Hässelmara är insatta.

Nyöppning för 30-årig julmarknad i Tyresö

Efter förra årets pandemiuppehåll slår julmarknaden på Lilla Tyresö och Prinsvillan upp igen. Tyresö församling som nu hyr vandrarhemmet anordnar även julmarknaden som fyller 30 i år.

– Redan i somras var det folk som kom och undrade om vi skulle anordna julmarknaden i år, det bådar för att detta är efterlängtat, säger Patrik Lindmark, projektledare för julmarknaden.

De gamla marknadsstånden är kvar i år också. Nytt för året är en scen där lokala föreningar kommer uppträda.

När: 27 november - 28 november kl. 11.00 - 17.00.Var: Lilla Tyresö-Prinsvillan, Kyrkvägen 5.

Julmarknadspremiär i Huddinge

Ica Kvarnen i Huddinge anordnar sin första julmarknad i år. Varje adventshelg fram till jul är de på plats utanför matbutiken.

– Vi har haft julgransförsäljning utanför butiken i 29 år så nu vill vi prova att utvidga, säger Tim Eriksson, butikschef.

Fyra bord för lokala hantverkare finns på plats. Den lokala Facebookgruppen Livets hjälp i Huddinge kommer vara på plats och samla in julklappar till familjer i behov.

När: Varje adventshelg kl.11.00 - 18.00.Var: Utanför Ica Kvarnen, Kvarnbergsplan 10 Huddinge.