Det är Theres Soldati och maken Jean Sarkis som ligger bakom Bonne Femme, som de senaste åren öppnat flera ställen runt om i stan, och nu en ny filial med kafé och brödbutik på Stora Essingen. Enligt Jean hamnade de på ön ”då föreningen ville ha oss där” efter att Systranas Kafé stängt. De är nöjda med den första tiden.

– Det har varit jättebra. Alla var varit jätteglada och positiva, säger Theres.

https://www.mitti.se/nyheter/ny-restaurang-med-eget-bageri-och-lekrum-oppnar-pa-kungsholmen/reptjg!qy3W6YIP5nEbRoGMTCuMFA/

Konceptet är ”ett riktigt stenugnsbageri” med ”riktiga ingredienser” och mycket ekologiskt. Bröd, mackor, varma mackor, bakelser och sallader är lite av det som finns på menyn. Ett av deras andra ställen är ett rent veganskt kafé, så är inte tanken på Stora Essingen men cirka 20 procent av utbudet är veganskt.

– Vi kör ekologiskt i allt, förutom nötterna, till och med kaffet. Det är gott och bra tycker jag, sedan är det lite dyrare men vi försöker hålla nere priserna, säger Jean.

Framöver är planen att bjuda på mer, både utbudsmässigt och platsmässigt.

– Nu har vi ganska få bord och stolar på grund av corona. Men sedan kommer vi ha uteservering runt hela huset. Menyn är inte helt spikad utan vi kommer öka lite i taget. Öl och vin kommer vi kämpa för att få, säger Jean.