Höstlovet börjar 29 oktober. Foto: Mostphotos

Här har du att göra på höstlovet

Sporta, läsa eller pyssla? Snart är det höstlov! Här är saker att göra om du blir sysslolös i Österåker och Vaxholm.

  • Publicerad 09:30, 26 okt 2018

Redan på söndag 28 oktober, dagen innan lovet börjar, kan man gå på Sirqus Alfon: I am Somebody på Berga teater i Åkerberga.

Med hjälp av laser, optiska illusioner, videoloopar och en stor portion humor skapar de interaktiv och innovativ scenkonst för internetgenerationen” skriver Österåkers kommun. Föreställningen är på engelska och passar bäst för unga vuxna och vuxna. Nedre åldersgräns är 5 år. Inträde.
Arrangör: Österåkers kommun

Skridsko i sporthallen

Den som är sugen på att åka skridskor under höstlovet kan göra det gratis hela höstlovsveckan i Åkersberga sporthall på Hackstavägen. Hallen håller öppet för allmänheten på eftermiddagarna måndag 29/10 – söndag 4/11, både för de som vill åka med och utan klubba. Arrangör är Österåkers kommun.

Du som har funktionshinder kan även hyra en siteskate för 50 kr.

Se kommunen hemsida för tider.

Saker att göra på bibblan

Den som vill ta det lugnare kan besöka Österåkers bibliotek. På måndag 29/10 kan man träffa barnboksförfattarna och Angeli Sjöström Hederberg och Carolina Milius-Larsen. Några programpunkter är ”Hur vet vi vad som är sant och vad som är ett rykte?” och ”Skriv din egen bok”. Arrangemanget är gratis och man behöver inte föranmäla sig.

På tisdag 30/10 kör bibblan en workshop på temat ”Tidsresor” där man kan göra sin egen tidsmaskin. Arrangemanget är för dig som är 7 år eller äldre.

Hösttlov i Vaxholm

I Vaxholm blir det flera gratisaktiviteter under höstlovet – Fångarna på Kastellet, Skypark Vaxholm och gratis film.

Gratis bio

För dig som är 6-18 år bjuds det på gratis bio på Vaxholms biografteater på Hamngatan 31. Biljetter hämtas i biografens kassa från och med 29 oktober. Först till kvarn gäller. Vuxna som följer med betalar ordinarie pris. Filmerna som visas är Halloween, en nyinspelad skräckfilm (29/10, från 15 år),  Superhjältarna (30/10, från 7 år) och Nötknäpparen och de fyra världarna (31/10, från 7 år).

Fångarna på Kastellet

Höstlovslediga kan även prova aktiviteten Fångarna på Kastellet. Kontakta personalen på Kastellet för att boka plats och få mer information. Senaste dag för anmälan är 26 oktober. Alla som deltar bjuds på drickyoghurt och polarklämma. Vaxholms stad står för kostnaden.

Skypark Vaxholm

Den som är 6-18 år och sugen kan även prova trädbanorna på Eriksö utan kostnad. Information om hur man anmäler sig finns på kommunens hemsida. Arrangemanget är ett samarbete mellan Vaxholms stad och Skypark Vaxholm. Observera att barn under 12 år måste ha en klättrande vuxen/myndig med sig.

Aktiviteter på bibblan

Vaxholms stadsbibliotek anordnar frågesport med bokpriser hela höstlovsveckan. Dessutom blir det pyssel med pin-tillverkning 31 oktober.

Observera att listan inte är komplett. Kolla gärna in kommunernas sajter för mer information och fler aktiviteter.