Mäklaren David Ghanbari tror på Järvastaden. ”Det blir fler kommunikationer, ett större utbud och bättre service”, säger han. Foto: Kenny Bengtsson

Här gör du bästa bostadsklippen

Utbudet av bostäder är extremt lågt och priserna stiger i Solna. Enligt flera mäklare kan det då vara smart att ­köpa i områden som ­väntas öka i värde.

  • Publicerad 16:11, 17 mar 2014

Bostadspriserna stiger stadigt i hela Solna och ligger just nu på drygt 41 000 kronor per kvadratmeter. Men enligt flera mäklare finns det ännu det ännu goda chanser att göra bostadsklipp.

Lokaltidningen Mitt i har nosat upp framtidens heta områden, som mäklarna tror kommer att stiga i pris.

– Ritorp är lågt värderat trots centralt läge nära motorvägen, priserna kan ligga 10 000 konor lägre i kvadratmeterpris än till exempel Råsunda. Folk tycker att det är störande att bo nära vägen och det finns bara en buss som går förbi. Men det är mycket på gång. Ritorp ska byggas ihop med Frösunda och Nya Ulriksdal och Ulriksdals skola öppnas, då kommer priserna att öka, säger Barbro Hagberg vid HusmanHagberg.

David Ghanbari, franchise­tagare på Fastighetsbyrån i Solna-Sundbyberg, siar något annorlunda.

– I Solna skulle jag rekommendera Järvastaden. Råsunda är alltid bra, men Järvastaden, Nya ­Ulriksdal och Arenastaden kommer inom fem sex år att vara väldigt attraktivt. Det blir fler kommunikationer, ett större utbud och bättre service, säger han och påpekar att flera stora lägenheter redan har sålts i Järvastaden till högre priser.

Sanna Hägglund, franchise­tagare för Skandiamäklarna i Solna, ­säger att de centrala delarna i Solna kommer fortsätta att vara mest attraktiva med högst kvadratmeterpris.

– Ju längre man bor i ett område och ju äldre ett område blir, desto mera känt blir det, säger hon.

Arenastaden är ett annat område hon tror på.

– Där har i vissa fall folk redan hunnit sälja lägenheter de ännu inte flyttat in i. Och de har sålt dyrare än vad de först köptes för.

Även bostäder vid vattnet i Huvudsta, med Kungsholmen på andra sidan, blir attraktiva i framtiden om man får tro Sanna Hägglund. Samtidigt höjer hon ett varnande finger för att köparna blint ska lyssna på dem som siar om framtiden.

– Det är ju aldrig någon som vet vad som händer. Nu har vi oroligt i Ukraina och det påverkar börsen som påverkar hela världen. Man ska köpa för att ha en plan för att bo. Vill man sedan renovera måste man kalkylera för att det kan ­komma en lågkonjunktur längre fram, säger hon.