Här gjordes 2 700 sexköp – nu döms ägarinnan

Verksamheten var registrerad som en massagesalong. Men i själva verket var det en bordell där över 90 procent av kunderna köpte sex. Nu döms ägarinnan för koppleri för att ha möjliggjort för 2 700 sexköp – under ett år.

  • Publicerad 16:54, 16 jun 2017

Kvinnan drev thaimassagesalongen i Vasastan i ett år. Under samma period genomfördes tusentals sexköp i lokalerna.

Nu har den 39-åriga ägarinnan av salongen dömts till ett års fängelse för koppleri och bokföringsbrott.

2700 sexköp på ett år

Enligt polisen var koppleriverksamheten omfattande. Vid en razzia påträffades sperma från flera olika personer i tre av fyra massagerum. Åklagarna beräknar att minst 2 700 sexköp ägt rum mellan januari 2016 och januari 2017.

Polisen fick information om verksamheten under vintern 2016 och genomförde flera så kallade ”provköp” i lokalerna. Sex av sju poliser erbjöds att köpa sex vid besöken. Även Skatteverkets personal har blivit erbjudna att köpa sexuella tjänster när de besökt salongen.

Enligt massöserna som tog emot poliserna under ”provköpen” var de flesta kunderna medvetna om vad som pågick. De poliser som avböjde köp av sexuella tjänster hänvisades till andra salonger i framtiden. En av massösen avbröt till och med massagen med motiveringen att hon behövde tjäna pengar genom att sälja sex.

Åklagarna vid Stockholms tingsrätt har begärt att kvinnan som drev salongen skulle dömas för grovt koppleri. Enligt dem har omkring 93 procent av salongens kunder köpt sex under sina besök.

Polisen fann flera kondomer i massagerummen. Foto: Polisen.

Gömde undan en halv miljon

För att inte bli upptäckt har kvinnan struntat i att redovisa hälften av salongen intäkter för myndigheterna. Enligt rätten rör det sig om intäkter på minst 490 000 kronor som utelämnats från bokföringen.

Kvinnan ska också ha utnyttjat de anställda genom att inte betala ut skälig lön. På så vis har hon tjänat stora summor på bordellverksamheten, omkring 700 000 kronor enligt domen.

Kvinnan nekar till brott. Hon påstår istället att hon avskedat alla anställda som blivit påkomna med att sex i lokalerna. Stockholms tingsrätt anser dock att bevisningen är övertygande och dömde därför kvinnan till ett års fängelse för koppleri och bokföringsbrott.

I samband med domen dömdes även en man för sexköp. Mannen erkände brott.