Här försvinner båten till okänd destination utanför tullarna. Foto: Mia Dahlgren

Här försvinner skrotbåten från Marievik

På fredagen bogserades den omtalade skrotbåten bort från Marieviks kaj. – Den ska transporteras långt utanför tullarna, säger Mia Backman från Kronofogdemyndigheten.

  • Publicerad 11:15, 22 sep 2017

Kronofogden, polis och väktare fanns på plats vid kajen i Marievik redan på fredagsmorgonen. Polisen var där för att bistå handräckningen. Väktare, som redan vaktat båten dag som natt, skulle se till att inga obehöriga klev ombord.

På kvällen 31 januari 2018 brann båten, se bilderna här:

Bildextra: Eldsvådan i pirathamnen

Mia Backman från Kronofogdemyndigheten kan inte ge besked om vart båten ska transporteras.

– Men den ska långt utanför tullarna, säger hon.

Sedan är det upp till ägaren att hämta den där. Ägaren måste då betala för alla kostnader som uppstått vid bogseringen och uppställningen.

– Jag vill inte avslöja vad det kan kosta, säger Mia Backman.

Den skamfilade stora båten har blivit en följetong vid kajen, där den stått olagligt i över 1,5 år. För drygt två veckor sedan slog polisen till mot båten, där det då bodde minst åtta personer. Enligt polisen rörde det sig främst och missbrukare och hemlösa. En av personerna på båten visade sig vara efterlyst och greps av polis.

Polisen har även utrett ett misstänkt grovt våldsbrott på båten. En man ska, enligt Expressen, ha hittats knivhuggen där i juni i år. Lokaltidningen har förgäves sökt förundersökningsledare Matilda Lundh för att höra huruvida utredningen fortfarande pågår.

För några veckor sedan fick  Lokaltidningen kontakt med den person som säger sig vara  ”företrädare för båtens ägare”. Denne sade sig då ha stora planer för båten.

– Vi kommer att renovera den och starta en klubb.