Två nationaldagsfiranden i Vallentuna och två till, lite längre bort. Foto: Mostphotos

Här firar du nationaldagen i och runt om Vallentuna

   På torsdag är det 6 juni, Sveriges nationaldag. Mitt i Vallentuna har samlat olika nationaldagsfirande i Vallentuna och i närliggande kommuner.

  • Publicerad 06:00, 25 maj 2019

Vallentuna kulturhus

Kommunens årliga firande sker vi kulturhuset. Program på scen pågår mellan 12.40 och 14.30, med olika tal och underhållning. Det kommer även finnas hoppborg i området och möjlighet till ponnyridning under dagen. Går även att köpa fika.

Fakta

Program vid kulturhuset

12.40 Samlingsmusik med Vallentuna ungdomssymfoniorkester (Vuso).

13.00 Introduktion. Tal av Parisa Liljestrand (M). Nationalsången av Vuso och barnkörer. Körsång.

13.35 Utdelning av Greta Person-stipendiet.

13.40 Cheerleading med Korpens unga.

13.45 Framträdande av Greta Person-stipendiat.

13.55 Bugg med Vallentuna dans.

14.05 Korpen Vallentuna, ”Jumping”.

14.10 Världskören.

14.20 Kören Cantaton.

14.30 Scenprogrammet slut.

Källa: Vallentuna kommun
Visa merVisa mindre

Klockarborg

Ett annat nationaldagsfirande är Vallentuna är det som hålls på Klockaborg. Programmet börjar klockan 14 vid flaggstången uppe på kullens topp. Det blir sång och musik och lotteri. Efter programmet så öppnas serveringen och de två små stugorna på platsen.

Klockarborg, ligger strax utanför kyrkbyn Lilla Garn Brottby.

Täby

I grannkommunen Täby kommer det hållas nationaldagsfirande på Karby gård. Firandet startar 14.00.  Vid 14.30 blir det ansiktsmålning för barnen. Det kommer även finnas möjlighet för barn att rida och klappa ponnys. Täby kommun varnar för något begränsade parkeringsmöjligheter.

Vaxholm

För dig som kan tänka dig att åka lite längre så finns exempelvis nationaldagsfirandet i Vaxholm. Firandet innefattar bland annat en nationaldagskonsert i Vaxholms kyrka klockan 16. Dessförinnan är det samlingsmusik utanför kyrkan. Medverkande gör bland annat Vaxholms kyrkokör, Swing sling brass och Fredric Hellgren.