Lägenheter. År 2022 ska det nya seniorboendet stå klart i Roslags Näsby. Foto: Villa Nest

Här får Täby lyxigt kollektiv – för seniorer

Nu ska ett nytt seniorboende byggas i Roslags Näsby i Täby och stå klart 2022. Ett boende för de som vill betala för lite mer lyx.

  • Publicerad 16:39, 9 dec 2019

I den nya stadsdelen i Roslags Näsby planeras flera nya bostäder, butiker och service.

Nu är det bestämt att ett av husen ska rikta sig till seniorer – och det är inte ett vanligt seniorboende som planeras.

I Villa Nest finns en gemensam lounge, festlokal, gym, cykelpool och solterrass. Boende får även tillgång till massage, personlig tränare eller terapeut.

Tanken är att fler också ska börja umgås med grannarna.

– Varje vecka så händer det saker, matlagningskurser, vinprovningar, soppmiddag och aktiviteter för att samla människorna i huset, säger Stéphanie Leander-Engström, vd för Villa Nest, som projektet heter.

De 60 bostadsrätterna ska ligga i den västra delen av Roslags Näsby. Allt från ettor till fyror byggs, och för att bo i dem måste du vara över 50 år.

– De passar för dem som kan tänka sig att bo lite mindre än tidigare, bli av med matsalen som man tidigare haft och istället ha en gemensam festlokal med kök, säger Stéphanie Leander-Engström.

Anställd värld som fixar

I huset kommer ett hemtjänstföretag att ha sitt kontor och på plats i den gemensamma loungen kommer en anställd "Villa Nest-värd" att finnas på plats. Där kan husets invånare få hjälp med det mesta.

– Man kan boka behandlingar, men värden ska även kunna hjälpa till med fixartjänster. Man kan få hjälp med att till exempel byta glödlampa eller gardiner, säger Stéphanie Leander-Engström.

Det låter som detta kan kosta en del?

– Det ska inte vara ett lyxboende, det är marknadspriser som styr, men sen tillkommer det en månadsserviceavgift.

Månadsavgiften kommer att bli allt från 1700 till 2200 kronor. Då får man tillgång till de gemensamma ytorna. Vill man däremot ha en PT eller en massage tillkommer det en summa.

Under november månad började försäljningen av lägenheterna, men det dröjer ett tag innan bygget startar. Helt klara väntas lägenheterna bli år 2022.

– Redan nu har vi ett antal lägenheter reserverade, säger Stéphanie Leander-Engström.

Seniorboende. Såhär ska det se ut i loungen, där ska man samlas och läsa tidningen och få en kopp kaffe. Foto: Villa Nest