Här får Sundbybergs tjejer träffa sina idoler

Sundbybergs fotbollstjejer var på Friends Arena för att få träffa landslagsspelarna inför deras match mot Frankrike. Och det blev en hel del selfies med deras stora idoler.

  • Publicerad 15:58, 5 jun 2017

På gräsmattan inne i Friends Arena tränar det svenska fotbollslandslaget. På läktaren sitter Sundbybergs IK’s damlag och tittar på. De är där för att deras lag har fått tagit emot medel ur projektet Alla är olika – olika är bra. Ett projekt som drivs av Svenska fotbollsförbundet, Svenska Spel och ICA för att bland annat stödja mångfald.

– Det här är en bekräftelse på att vi jobbar rätt i föreningen och det känns verkligen unikt och speciellt att få sitta här. I projektet har vi bland annat medverkat i en kortfilm. Fotbollsförbundet kontaktade oss  eftersom filmens handling stämmer överens med vår värdegrund som värnar om en miljö där alla får vara med, säger Elias Gergi som är tränare och fotbollskonsult i Sundbybergs IK.

Nyttig lärdom

När landslagets tränare ropar ut instruktioner till spelarna lyssnar både Elias Gergi och tjejerna. Trots att de inte är de själva som tränar så finns mycket att lära. Clara Wedin som är mittback i laget tittar på övningarna och känner igen några moment.

– Vissa saker är detsamma som vi tränar på men en helt annan nivå. Man kan lära hela tiden och förstå helheten som man kan ha nytta av i vårt lag, säger Clara Wedin som är mittback i Sundbybergs IK.

I Sundbyberg finns en läroplan som beskriver hur klubben arbetar. Läroplanen Sunbybergsmodellen vänder sig till alla i klubben såväl tränare som spelare och föräldrar.

– Med vår läroplan skapar vi förståelse för vår idrott och klubb vilket underlättar på träningarna. Där står hur vi vill fostra våra spelare, säger Elias Gergi.

Mötet med idolerna

När landslagsspelarna har tränat klart kommer de fram till tjejerna i laget för att skriva autografer och ta selfies tillsammans med dem. Mikael Lustig, Ola Toivonen och Andreas Granqvist är några av favoriterna.

– Det här var de bästa 5 sekunderna i mitt liv, säger Filippa Freimuth efter att hennes idol, Mikael Lustig, ställde upp på ett foto.

På avbytarbänken sitter Filippa Freimuth, Ola Toivonen och Linn Svenander. Foto: Jens Kassnert

Filippa Freimuth och Linn Svenander fick vänta länge på att en annan av deras favoritspelare, Ola Toivonen, skulle komma ut från omklädningsrummet.

”Bästa fem sekunderna av mitt liv”

– Om han inte kommer snart går vi in i omklädningsrummet istället, säger Linn Svenander.

Ola Toivonen kommer till slut ut de två tjejerna tog sig friheten att sätta sig ner på avbytarbänken. De avslutar med att önska honom lycka till på fredagens match mot Frankrike då de kommer att träffas igen. Sundbybergs tjejer är med bland de som bär ut de stora flaggorna på arenan innan matchen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47