Här får parken i Fredhäll nytt namn

Nu har Tora Dahls park, som döptes efter vår namntävling, fått sitt namn mer officiellt. StockholmDirekt var på plats med namnvinnaren Kerstin Oddsdotter för att skåla när parkens skylt sattes upp.

  • Publicerad 14:28, 7 nov 2018

För ungefär ett år sedan antog staden det nya namnet för kvartersparken i Fredhäll, vid korsningen Rålambsvägen Fredhällsgatan och ner mot Adlerbethsgatan och Birger Sjöbergs väg.

Nu har parken i Fredhäll fått sitt namn

Kerstin Oddsdotter som bor i ett av husen intill och var den som föreslog namnet i vår namntävling och staden nappade på förslaget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På onsdagsförmiddagen var hon och maken Lennart så klart på plats för att föreviga när den efterlängtade skylten som gör det mer officiellt sattes upp.

– Det känns bra. Jag trodde först att Tora Dahl hade bott här, men det visade sig inte vara så när jag forskade lite om det. Men jag föreslog namnet ändå eftersom de flesta gator här har författar- eller vetenskapsnamn, men det är nästan inga kvinnor. Och så är det lätt att säga, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter en stunds fixande och trixande av Björn Karlsson och Per Gustafsson från entreprenören Svevia så satt den till slut på plats. Eftersom parken ska renoveras nästa år så väntar stadsdelen med en mer officiell invigning av namnet och skylten.

Kungsholmens hemliga park har fått sitt namn – officiellt

Men ingen invigning utan en skål. Och vana som vi är, det är fjärde gången en plats i stadsdelen döps tack vare Vårt Kungsholmen och våra läsare, så hade vi med en jumboflaska Pommac att skåla i till den tappra och glada närvarande skaran.

– Jag hoppas att de (stadsdelsförvaltningen) sätter up en plakett med mer information kring vem hon var sedan också. Och det tror jag att dom gör, säger Kerstin.

Folket på kajen om nya namnet: "Vem är Holger Blom?"

Efter tusen dagar – parken har fått sin skylt

Tidigare platser som döpts av våra läsare

Holmiaparken – En liten park intill Lindhagensrondellen längs Drottningholmsvägen.

Karlfeldtsparken – Kvarterspark i Fredhäll.

Holger Bloms plats – tidigare känd som ”platsen vid macken” vid Norr Mälarstrands kaj.
 

Visa merVisa mindre

SKÅLADE. Kerstin Oddsdotter var den som kom på namnet Tora Dahls park och hon fick äran att skåla in det nya namnet i Pommac som Vårt Kungsholmen hade med sig, tillsammans med maken Lennart och Björn Karlsson och Per Gustafsson från entreprenören Svevia. Foto: Per Brandt