Annica Karlsson startar upp på Kungsholmen. Foto: Foodfive

Här får Kungsholmens barn lära sig laga nyttig mat

Rulla köttbullar, skriva inköpslista, duka bord. I sommar startar kocken Annica Karlsson matlagningsläger för barn på Kungsholmen. – Det är för barn mellan elva och fjorton år, säger hon.

  • Publicerad 05:03, 2 apr 2019

Kocken Annica Karlsson har haft ett likadant matlagningsläger för barn i Täby under de två senaste åren. Intresset har varit stort och en hel del av deltagarna har kommit från stan.

Därför startar hon nu upp ett läger som ska hålla till i Internationella hotell- och restaurangskolans lokaler på Kungsholmen. 

– Lägret hålls vecka 25 och 26 för barn mellan elva och fjorton år, säger Annica Karlsson.

”Hjälp för stressade föräldrar”

Idén till lägret kommer ur att Annica tycker sig märka av en kockbrist i landet. Hon vill väcka matlagningslust i barnen innan de ska välja inriktning på gymnasiet.

– Det kan också vara till hjälp för stressade föräldrar. Barnen kan ju faktiskt laga mat hemma en dag i veckan i den här åldern, säger hon.

Vad får barnen lära sig på lägret?

– De lär sig att skriva inköpslistor, duka ett trevligt bord och njuta av maten tillsammans. Dessutom gör vi skojiga experiment, övar tekniker i köket och kör tävlingar som råvarukoll och äggvisparrace, säger Annica Karlsson.