Godisdags. På hundrastgården lär sig hundarna att umgås med varandra. Foto: Claudio Britos

Här får jyckarna bestämma

Nyligen var det invigning av den nya hundrastgården i Ekebyhov. Solen sken på alla hundar och parken invigdes med ett stort ”voff”.

  • Publicerad 16:55, 13 nov 2020

BILD1: Franska bulldogen Meja och Bella leker sig fram i nya hundrastgården. Foto: Foto: Claudio Britos

Meja, 2 år, fransk bulldog:

”Jag är här med min lånematte, Kersti Burm, som är ansvarig för allt det här. Hon har gjort det riktigt fint för oss. Titta där till exempel där ni människor kan dricka vatten ur en vattenfontän, där finns det en vattenfontän för oss hundar också. Och så finns det balansträning och slalomträning."

Bella, 9 år, labrador:

"Jag är first dog här eftersom det är min husse Adam Reuterskiöld, kommunalrådet, som invigde gården. Det är första gången jag är här, egentligen är jag en jakthund och inte så van att hänga med andra hundar. Jag tycker faktiskt det är lite konstigt med så mycket kompisar, jag är van vid landsbygden.

Om Sophie, min mattes dotter, är med nästa gång jag kommer hit har hon sagt att det blir agilityträning med slalombana och balansgång. Det ser jag fram emot.

Min husse sa på invigningen att det här är ett sätt att göra dalen och området mer tillgängligt. En samlingsplats för Mälaröarnas hundar. Personligen tror jag det kommer att bli trångt om vi ska ses här alla 2891 hundar som finns i kommunen. Visste du förresten att Bella är nr två på listan över de mest populära hundnamnen?"

Tyson. Röret var populärt. Foto: Claudio Britos

Labradoren Tyson 7 månader, är här med husse Robert Bennerheim:
”Jag bara älskar att vara med andra hundar. Jag blir ledsen när jag är ute och går och ser andra hundar kopplade för jag vill leka. Jag gillar att gömma mig i tunnlarna. Och så gillar jag att bada. Det kan jag inte göra här, men du frågade vad jag gillar att göra.

Jag kommer säkerligen hänga här tre till fyra gånger i veckan. Jag lär mig lösa konflikter här, jag är ju inte så gammal så det är bra att jag lär mig.

Valpen Roxy. Bollar är det bästa som finns. Foto: Claudio Britos

Valpen Roxy, 4 månader, schäfertik:
”Jag älskar att leka med bollen, att springa och att spana. Min matte, Janne Gennert, vill lära mig att tävla i IGP - Lydnad, spår och skydd. Så vi tränar lite här och i skogen. När jag slipper ha koppel på mig kan jag leka på hundars vis, det blir en annan grej. Den här parken är fantastisk, jag har varit här varje dag den här veckan. Min matte lägger ut godis som jag älskar att hitta. Jag är ganska väluppfostrad även om jag är yngst här. Jag älskar att springa massor men ibland behöver jag vila och då går jag iväg en bit och får vara lite ifred."

Manda. Vaktar ingången till röret. Foto: Claudio Britos

Manda är en mastin på tre år:
”Jag har smygtränat här lite före invigningen och jag diggar den här hundrastgården skarpt. Jag gillar bäst att leka med andra hundar och att jaga dem. Jag är störst här så många blir ofta rädda för mig, men jag är jättesnäll. Mitt favorittillhåll här är rören. Min matte Lena Samuelsson som är vice ordförande i tekniska nämnden tycker också att det här stället är fantastiskt. Hon har längtat efter det, det är socialt även för henne att vara här. Det blir inte lika socialt på promenaderna.

Boots. Kan göra allt som andra yngre förmågor kan. Foto: Claudio Britos

Boots, 12 år, Mandas sambo:
– Jag älskar att vara här för det finns så många hussar och mattar som som ger mig godis. Den som har godis älskar jag. Både jag och Manda är rescuehundar från Spanien. Jag älskar även att springa runt Jag må vara gammal, men jag är pigg ändå. Jag kan göra allt de andra kan.

Kul. Hundar hittar varandra på hundrastgården. Foto: Claudio Britos

Skytteholm är redo för julbord trots pandemin

Nyheter "På bara fem dagar har vi tappat hälften av bokningarna" I dessa tider är det extra svårt för restaurangnäringen. Samtidigt försöker julborden lösa säkraste miljöerna med utspridda bufféer och luftigare lokaler.tisdag 1/12 13:40

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22